Asus X550LD-XX144D, laptop cu Core i7

Asus X550LD-XX144D e unul dintre noile laptopuri de 15 inci ale seriei X550, însă din nume reiese și faptul că e vorba de o generație nouă. E evident și din configurația sa care conține un procesor Haswell, placă video GeForce 820M și altele. Oricum, laptopurile oferă componente hardware diferite de cele pe pe platformele de tip desktop. Pe partea software nu excelează deoarece are doar Free DOS, iar eu vă recomand Windows 8 sau 8.1 pe 64 de biți. Nu vă recomand pe 32 de biți deoarece limitează memorie RAM și sistemul nu e la fel de rapid.

Prețul e corect ținând cont de toate aspectele și probabil e ceva mai scump dacă avea Windows. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Un astfel de laptop are procesor Intel generația a 4-a model i7-4500U cu Intel HD Graphics 4400, dar pentru aplicații sau jocuri mai sofisticate vă recomand cea cu chipset NVIDIA. Ecranul de 15 inci e cel clasic fără prea multe caracteristici speciale. restul componentelor hardware sunt următoarele: memorie RAM 4GB și hard disk de 500 GB.

În acest buget, poate fi o alegere excelentă deoarece e ușor, autonomia de lucru e bună (mod office), arată bine și e oferit de un brand cu experiență. Chiar și dotările sale sunt utile cât timp nu aveți un desktop sau vreți să-l luați la locul de muncă. Mă refer la: unitatea DVD, camera web HD, porturi USB și altele. E ceva mai ușor decât altele deoarece are bateria are mai puține celule – 2.3 kg.

Plusuri: preț atractiv pentru o așa configurație, bluetooth, design plăcut, greutate redusă, fiabilitate și altele.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

Asus X550LD-XX144D nu e singurul laptop al seriei X550, de aceea veți găsi alternative chiar și cu alte procesoare ori culoarea carcasei poate fi diferită. Dacă sunteți interesați de cum arată un astfel de laptop, am postat un clip în partea de jos dar și poza de sus poate fi de folos.

Te-ar mai putea interesa