Asus X550LB-XX022D, laptop multimedia

Asus X550LB-XX022D e un laptop reușit deoarece are un procesor Haswell Core i7, placă video GT 740M și o memorie decentă. Deci poate fi considerat a fi un laptop de tip multimedia. Deci poate fi folosit pentru a juca un joc dar nu veți putea avea mari pretenții în acest buget deoarece laptopurile nu sunt la fel de performante precum desktopurile. Totuși ecranul e HD și nu trebuie să uităm că sunt și destul de portabile. Deci pentru un ecran HD nu e nevoie de o configurație prea performantă pentru a juca un joc la detalii medii.

Trebuie să recunoscut că e mai ușor decât predecesorii datorită carcasei sale și datorită bateriei de 4 celule. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Totuși, cu un Core i7-4500U autonomia e aceeași deoarece e un procesor cu consum mai mic. De aceea și frecvența sa e una de 1.8GHz, adică consumul e redus. Performanțele nu sunt afectate așa de mult dar și așa e vorba de un gadget portabil. Când vă doriți o autonomie generoasă pentru navigare web, atunci placa video Intel HD 4400 devine utilă.

Ecranul de 15 inci e cel uzual cu protecție mată și rezoluție HD. Având în vedere că e un gadget care-l veți folosi de la o distanță mică, nu cred că aveți nevoie de un ecran generos și unghiuri de vizibilitate mare. Se poate conecta un monitor sau televizor la el, dacă au ieșire HDMI. Pe partea de memorie are 4GB RAM iar hardul e de 750GB. Cu siguranță se poate pune 8GB de RAM dacă vreți dar și așa Windows 8.1 nu consumă mai mult de 1 GB, deci mai rămâne suficientă memorie.

Are doar Free DOS dar eu aș opta Windows 8.1 deoarece producătorul nu mai oferă drivere pentru vechile versiuni de Windows. Cel pe 64 de biți e perfect deoarece cel pe 32 biți limitează memoria. Placa vidoe GT 740M e destul de bună când vine vorba de jocuri și e una cu memorie de 2GB care vă poate fi de folos când doriți să alegeți mai multe setări. Dotările acestui laptop le veți găsi și la alte laptopuri deci voi enumera doar cele mai bune dintre ele mai jos.

Plusuri: cameră web HD; USB 3.0, HDMI, baterie de 4 celule, tehnologie audio SonicMaster etc.
Minusuri: nu și-l permite oricine

Asus X550LB-XX022D e o alegere bună dacă nu aveți un brand prefera și vreți să vă mențineți într-un buget mic. Chiar dacă are doar 4 celule, poate oferi cam 3-4 ore de utilizare în condiții normale. Greutatea sa e de doar 2.3 kg care e ceva mai bună decât la vechile modele, putea fi și mai bună dacă s-ar fi renunțat la DVD.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X550LB-XX022D, laptop multimedia”

  1. Il detin de ceva timp si ce am remarcat e ca se misca foarte repede in comparatie cu ce aveam anterior. Adevarul e ca i-am pus si un SSD deoarece eu am nevoie de viteza.

Comentariile sunt închise.