Asus X550LB-XX021D, notebook multimedia

Un model de laptop foarte bun pentru sarcini multimedia, dar și la jocuri e acest Asus X550LB-XX021D. Eu recomand acest model premium cuiva pasionat de filme și jocuri pe calculator… chiar dacă nu e cea mai bună alternativă la unde desktop de gaming. Printre atuurile sale se numără portabilitatea (greutatea mică de 2.3 kilograme), memoria multă (atât RAM cât și cea a hardului) și procesorul capabil de 4 thread-uri.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un laptop cu unghiuri de vizibilitate bune, capabilități de gaming și multe porturi utile (USB 3.0, HDMI și bluetooth). Poate că pentru unele persoane unele porturi se vor dovedi inutile, iar un astfel de port poate că e cel bluetooth.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de specificații are un procesor i5 4200u cu voltaj scăzut și două nuclee, o placă video GT740M de la Nvidia și 4GB RAM. Chiar dacă bateria e una cu 4 celule aceasta ține undeva la 3 ore deoarece laptopul beneficiază de tehnologie Optimus (marca Nvidia) care presupune că placa dedicată e activată automat doar în aplicații care au nevoie de ea.

Lucrurile pro achiziția acestui model sunt performanța, portabilitatea și faptul că e premium. Lucrurile care nu le apreciez la acest model sunt bateria cu 4 celule și că nu are un ecran mai bun (mă refer la un ecran cu o rezoluție mai mare).

Dacă vrei un laptop competent în orice sarcină atunci acest model ar fi o recomandare din partea mea. Normal că există și alte modele, dar nici unul la fel de ieftin precum acesta și cu materiale de calitate. Lipsa sistemului nu e o problemă deoarece Windows e foarte ușor de instalat, iar procesul nu durează mai mult de 20 de minute plus vreo 10 instalarea driverelor. (Poate o să fiți tentați să instalați cele mai noi drivere de pe diverse site-uri dar vă sfătuiesc să nu o faceți deoarece nu sunt bune. Singurele drivere bune sunt cele de pe CD și de pe site-ul Asus.)
Din clipul de alături se poate vedea mai bine cum arată acest model.

Te-ar mai putea interesa