Asus X550LB-XX020D, laptop multimedia

Asus X550LB-XX020D e un laptop apărut de ceva vreme pe piață, iar atuurile sale ar fi procesoru i7 din seria Haswell, placa video GeForce G740M și portabilitatea decentă. Un laptop precum acesta e unul recomandat pentru sarcini multimedia, dar se poate folosi și la jocuri datorită plăcii video cu memorie dedicată. Multă lume caută laptopuri albe de la Sony, iar acesta ar putea fi o alternativă, chiar dacă nu e alb (e gri), deoarece calitatea materialelor folosite e similară, ier performanțele sunt excelente.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Costul de achiziție nu e deloc mare deoarece modele cu i3 din seria Ivy Bridge costă tot atât. Ziceam că e o foarte bună alternativă la notebookurile Sony Vaio deoarece are calitate similară, iar prețul e mult mai mic.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de specificații are procesor i3-4010U (model cu voltaj scăzut, dar puternic deoarece scoate 2487 puncte la benchmark), 4GB memorie RAM și un hard foarte încăpător de 750GB. Placa video e una de la Nvidia model Geforce G740M care o să vă ajute să vă jucați cele mai noi jocuri fără probleme. Având tehnologie Nvidia Optimus înseamnă că placa video dedicată nu o să consume prea mult din baterie deoarece va fi activată doar în jocuri sau alte sarcini care au nevoie de ea. Deci, în mod normal doar plac video integrată e utilizată, adică modelul Intel HD… și același lucru vă va arăta și în dxdiag.

Plusurile ar fi aspectul de nota 10, faptul că are componente noi și că are o greutate mică. Din păcate are și niște minusuri cum ar fi lipsa Windows-ului, bateria cu 4 celule și prezența unității DVD care dacă lipse ar fi făcut ca laptopul să fie și mai ușor.

În rest, e un laptop din generația X550 care mie îmi place foarte mult și adevărul e că e și foarte ieftin. Utilizarea nu e deloc complicată, iar singurul lucru care trebuie făcut după ce îl cumpărați e să instalați Windows, iar eu vă recomand 7 SP1 pe 64 biți.
Din preview-ul de alături pute’i vedea mai bine cum arată.

Te-ar mai putea interesa