Asus X550LA-XX010D, laptop cu procesor i5-4200U

în opinia mea, laptopul Asus X550LA-XX010D e unul destinat celora care vor un laptop office performant cu componente de nouă generație. Acesta e foarte bun și pe post de laptop multimedia deoarece procesorul i5-4200U e unul care are cip grafic Intel HD. Acest cip grafic are niște performanțe peste medie care te vor ajuta să vezi filme la calitate HD.

Costul de achiziție nu e prea mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un laptop de culoare gri cu o portabilitate bună chiar dacă are doar 4 celule.
Aspectul său mai în detaliu poate fi văzut din imaginea de alături, dar și din clipul postat la final.

Laptopul
Laptopul

Procesorul i5 e unul foarte rapid și o să vezi că nu vei avea nevoie de mai mult pentru sarcinile care le vei efectua pe PC. Modelul procesorului e i5-4200U, lucru care înseamnă că e un model Haswell cu voltaj scăzut. Din cauza acestui procesor bateria o să țină mult, chiar dacă e vorba despre una cu 4 celule. Nu ne putem plânge nici legat de greutate deoarece aceasta e de circa 2,3 kilograme… chiar dacă are unitate optică integrată.
Acestea ar fi cele mai importante aspecte pe partea hardware (era să uit de memoria RAM care e 4GB), iar pe partea soft vine cu Free Dos, adică cu un fel de MS DOS.

Plusurile ar fi bateria care ține decent (vreo 3 ore și ceva… depinde cum folosiți laptopul), performanța peste medie, aspectul și construcția robustă.
Din păcate nu vine cu sistem de operare, iar unitatea optică adaugă un plus de greutate. Nu înțeleg nici prezența tastaturii numerice în partea dreaptă deoarece această tastatură e inutilă în marea majoritate a cazurilor. (Dacă vreți să întrebați legat de un eventual upgrade atunci singurele lucruri care pot fi schimbate sunt memoria RAM și hardul.)

În rest, pot să spun despre acest laptop că nu doar arată bine, ci se comportă fără reproșuri în orice tip sarcini. O să vezi că nu ai nevoie de mai mult deoarece acest laptop o să-ți furnizeze toată puterea de care ai nevoie în diferite sarcini… complexe sau nu.

Te-ar mai putea interesa