Asus X550DP-XX007D, laptop gaming

Actualizare 28.01.2014: Laptopul e disponibil cu o reducere de 400 lei.

Actualizare 15.01.2014: Acest laptop e la ofertă cu boxe 2.0 cadou. Poți verifica aici (nu mai face parte din oferta lor) care era ultimul preț (1.849 lei).

Articolul din 10.01.2014:
Asus X550DP-XX007D vine cu un procesor A8-5550M și placă video 8670M fiind un laptop scos pe piață prin decembrie 2013. E un laptop de jocuri și ce îl face deosebit e că are dual graphics, mai exact placă video integrată Radeon 8550G și dedicată 8670M (în Device manager o să vă arate 8550G și 8600M dacă nu o să instalați driverele de la producător, deci pentru performanțe maxime vă recomand să instalați doar driverele de la Asus deoarece sunt mai bune).
Un notebook precum acesta ar fi numai bun pentru cineva pasionat de jocuri sau pentru o persoană care vrea un laptop puternic (procesorul din generația Richland e destul de capabil deoarece scoate 3109 puncte la benchmark).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Nu e un preț deloc mare deoarece are cameră 720p, iar procesorul e oarecum echivalent unui i3 (cu toții știm că i3-urile sunt foarte bune).

Laptopul
Laptopul

Pe partea de caracteristici se poate vedea că stă bine deoarece are un procesor quad, dual graphics, iar memoria sa RAM e 4GB. Hardul e unul mediu ca și capacitate deoarece are 500GB, dar oricum nu o să aveți nevoie de mai mult spațiu. Din păcate, pe partea de software nu are vreun sistem instalat, iar singurul lucru cu care vine e un CD cu drivere. Bateria chiar dacă e una cu 4 celule ține undeva la 2-3 ore ceea ce e mai mult decât decent, însă trebuie știut că nu e un laptop făcut ca să fie portabil, ci mai mult pentru home use… dovadă și ecranul glossy (care ajută la reproducerea unor culori mai naturale decât pe anti glare).

Aspectele pozitive, pe lângă aspect, ar fi prețul deloc mare, că vine cu procesor quad (capabil de 4 thread-uri), două plăci video și că oferă stabilitate. Am văzut că multă lume vorbea despre touchpad-ul lui, dar nu ai ce să discuți deoarece touchpad-ul îl dezactivezi (din Elan) și te folosești de maus.

Concluzia mea despre acest model e că-și merită banii, însă nu ar putea fi considerat ca fiind un laptop special de jocuri, ci unul mai mult decât decent pentru jocuri. Dacă vă pasionează jocurile în mod special și aveți bani (peste 4000 lei) atunci ar trebui să vă orientați înspre un RoG.

Te-ar mai putea interesa