Asus X550CC-XX469D, laptop multimedia

Asus e printre cele mai vândute branduri de laptopuri din România deoarece face laptopuri la prețuri accesibile și cu performanțe peste medie. Un model care mie îmi place mult e acest Asus X550CC-XX469D. Vine ca o soluție pentru cei interesați de un model multimedia, adică pentru jocuri, filme și web browsing.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » și în opinia mea e un notebook PC foarte bun pentru banii care-i dai pe el deoarece un Sony Vaio cu aceste specificații (i3, placă video dedicată pe 64 biți etc) costă undeva la 2600 lei… dacă nu mai mult.

Laptopul
Laptopul

Modelul X550CC de față vine cu un procesor i3-3217U (din seria Ivy Bridge), 4GB RAM și placă video dedicată GT 720M. Chiar dacă specificațiile sunt foarte bune trebuie să știi că bateria ține peste medie deoarece are incorporată tehnologia Optimus de la Nvidia, ceea ce înseamnă că placa dedicată e dezactivată în mod normal și se activează doar când e nevoie de ea.
Din păcate, pe partea de sistem de operare are Free DOS, adică un fel de MS DOS cu care nu poți face mare lucru… pornești și apare un ecran negru care demonstrează că laptopul funcționează. Eu aș recomanda să instalați Windows 8.1 pe 64 biți, iar dacă sunteți pasionați de Linux atunci ar trebui să știți că Linux (oricare distribuție ar fi) nu merge prea bine pe laptopuri de genul acesta deoarece drivere sunt furnizate doar pentru Windows.

Lucruri care îmi plac la acest model sunt aspectul, portabilitatea (greutate de puțin peste 2kg, baterie cu 4 celule care ține undeva la peste 2 ore) și performanța oferită. Sunt și lucruri care nu-mi plac la acest model, iar printre ele se numără faptul că nu are SO și că nu e chiar mai ușor (dacă se scotea unitatea optică atunci se putea obține o greutate și mai mică).

În rest, pot spune despre acest model că îmi place cum arată (după cum am subliniat de mai multe ori), că e ușor de folosit și că o să vă ajute să vedeți filme 720p fără sacadări. Iar, dacă sunteți pasionați de jocuri atunci o să vă puteți juca pe acest model.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X550CC-XX469D, laptop multimedia”

  1. Windows 7 poti instala doar daca gasesti drivere. Eu am instalat direct 8.1 si am bifat go to desktop instead of start de la taskbar. Asa folosesc Windows 8.1 ca si pe 7.

  2. Foarte bun. Eu am instalat Windows 8 pe el si se comporta ireprosabil mai ales ca exista si drivere pentru el. Un prieten are un x550 similar si a instalat Linux pe el insa are probleme cu luminozitatea ecranului pe motiv ca cica driverele pentru Linux sunt inexistente.
    Oricum daca vrei ceva de calitate cu 2 ani garantie si facut din amteriale de calitate atunci cred ca ar trebui sa alegi acest model cum am facut si eu.

Lasă un comentariu