Asus X550CC-XX061D, laptop multimedia ieftin

Asus X550CC-XX061D e un laptop foarte ieftin având în vedere că are și o placă video cu memorie video dedicată. Procesorul e un Intel Pentium IvyBridge cu consum redus de energie. Designul e același chiar dacă configurație e mai veche ori mai nou, toate laptopurile X550 arată la fel, iar unele vin chiar și pe alte culori (alb, albastru și negru). Îmi place are construcție ceva mai ușoară chiar și cu DVD, dar fără ar fi fost și mai ușor. Din lateral se observă că e destul de subțire dar tot nu se compară cu un ultrabook.

Din poza de jos se poate vedea designul acestei serii, dar am pus un clip la final. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul e o componentă importantă și la acest laptop e un Pentium 2117U de 1.8GHz. O alegere mai performantă e un Core i3 IvyBridge, iar cele Haswell sunt prea scumpe pentru moment. Ecranul de 15 inci poate fi suficient de mare dacă nu vizionați filme pe acesta, dar nu vă oprește nimeni să o faceți. Aveți posibilitatea conectării unui televizor sau monitor cu un cablu HDMI deoarece are această ieșire video.

Are o capacitate de 4 GB și puteți alege o capacitate de 8GB dacă vă plac jocurile. Nu e o configurație pentru jocuri dar puteți încerca câteva jocuri dacă nu vreți detalii prea ridicate. Spațiul de stocare nu e foarte generos dar 500GB pare suficient. Are două plăci video, însă GT 720M e mult mai bună decât cea Intel. Plăcile video integrate sunt utile când se dorește o autonomie ceva mai mare.

Dotările acestui laptop sunt multe și cele mai multe sunt utile. Are doar două porturi USB, dar poate nici nu folosiți prea multe periferice. Greutatea sa de numai 2.3 kg e apreciată de orice utilizat și se putea mai bine dacă nu ar fi avut unitate DVD. Are FreeDOS și Windows 7 pare a fi cea mai bună alegere la ora actuală, dar o versiune pe 64 de biți e mai bună.

Plusuri: are o greutate redusă, autonomie de circa 3-4 ore pentru o baterie de 4 celule, port USB 3.0, placă video GT 720M etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus X550CC-XX061D e unul dintre multele laptopurile X550, însă configurația e una diferită de la un model la altul. Prefer laptopurile cu configurații noi deoarece sunt mai eficiente în special pe partea de consum. Astfel autonomia e cea clasică chiar dacă bateria e mai mică.

Te-ar mai putea interesa