Asus X550CA-XX200D, laptop cu Pentium 2117U

Asus X550CA-XX200D e un laptop alb pentru persoanele care vor un laptop deosebit ca aspect și funcționalitate. Trebuie recunoscut că pe piață nu sunt prea multe modele pe alb, iar cele care sunt au un preț piperat. Altele sunt încărcate de funcții inutile și componente de care chiar ai nu ai nevoie… cum ar fi placă video dedicată, ecran touch sau conexiune bluetooth.
Acesta vine doar cu ce ai nevoie, adică ecran clar, procesor rapid și portabilitate peste medie mulțumită componentelor care care consumă puțin. Eu aș recomanda un astfel de model cuiva care vrea să-l folosească la jocuri simple, navigat pe Internet și ascultat muzică.

Datorită faptului că nu are funcțiile inutile amintite mai sus acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi →. Pe acești bani primim un notebook premium cu ecran glare, adică lucios, iar principalul atu al acestui tip de ecran ar fi culorile mai bune decât pe unul anti glare. De aceea laptopurile cu ecrane glare/glossy sunt foarte bune pentru sarcini multimedia.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de caracteristici acest model din seria X550 CA are un procesor Pentium dual core cu voltaj redus (model 2117u), placă video Intel HD și 4GB memorie RAM. Astfel, nu o să aveți probleme în a vedea filme la calitate HD și să jucați jocuri noi (mai mult cele în browser). Pe partea software nu are sistem de operare instalat, iar eu sunt de părere că nu era rău dacă venea măcar cu ceva Linux, dacă nu chiar cu Windows 7 Starter sau ceva Trial.

Atuurile acestui model ar fi prețul deloc mare, aspectul unic (rar găsești un laptop care să arate precum acesta), portabilitatea (greutatea e de circa 2,3 kilograme, iar bateria cu 4 celule ține vreo 3 ore) și hardul încăpător. Nu zic că e un laptop perfect și de aceea lucruri care ar fi putut sta mai bine sunt un hard cu SSD cache, prezența unui sistem de operare și un ecran cu unghiuri de vizibilitate mai bune.

Concluzia mea referitoare la acest model ar fi că-și merită banii, iar Windows 7 64 bit va funcționa excelent dacă nu o să uitați să instalați și driverele de pe CD or ide pe site-ul Asus.

Lasă un comentariu