≡ Meniu

Asus X550CA-XX199D, notebook albastru

Dacă nu știați, seria X550 vine și pe alte culori, nu doar pe gri sau alb. iar un model pe albastru e Asus X550CA-XX199D. E un laptop office cu aspect deosebit, dar și cu niște performanțe peste medie grație procesorului Pentium dual core și a plăcii grafice Intel HD. Ecranul e unul glare (glossy), iar asta înseamnă că laptopul e unul pentru acasă și că poate fi utilizat cu succes la sarcini multimedia.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →. Vine cu memorie de 4GB, iar din această cauză sunt de părere că e un laptop numai bune pentru puținii bani care-i dăm pe el.

Laptopul

Laptopul

Pe partea de specificații stă mai mult decât decent deoarece are un procesor Pentium 2117u din serie Ivy Bridge, 4 giga RAM și un hard de 500 de giga. Placa video e și ea una bună, chiar dacă e vorba despre una integrată și poate fi utilizată chiar și la jocuri, dar nu la unele prea complicate. Cam acestea ar fi principalele aspecte pe partea hardware, iar la capitolul software vine cu FreeDOS și cu driverele pe un CD. FreeDOS e un fel de MS DOS cu care nu poți face mare lucru.

Aspectele pozitive ale acestui model ar fi portabilitatea (greutatea e una de 2.3 kilograme, iar bateria ține undeva la 3 ore… maxim deoarece e una cu 4 celule), performanța și aspectul deosebit (rar mai vezi un laptop albastru). Lucrurile care nu mă prea încântă la el ar fi lipsa unui sistem și că are DVD (lipsa acestei unități ar fi făcut ca laptopul să fie și mai ușor).

În concluzie, dacă vrei un laptop deosebit și ieftin, dar premium atunci un model precum acesta ar fi o recomandare din partea mea. Utilizarea sa nu e deloc complicată, iar eu vă recomand să instalați Windows 7 (pentru instalare vă puteți folosi de unitatea optică sau de portul USB), să vă luați și un mouse, iar touchpad-ul să-l dezactivați. Pentru a vedea mai bine cum arată am pus un clip alături cu seria X550, dar varianta pe gri.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu