Asus X550CA-XX181D, laptop pe roșu ieftin

Laptopul Asus X550CA-XX181D e unul pe roșu și are o configurație modică (Intel Celeron, 4GB RAM și hard de 500 GB). SUnt laptopuri și pe alte culori însă acele pe roșu sunt mai rare. Majoritatea laptopurilor sunt pe negru, gri și alb. Nu veți găsi prea repede un model de la un brand cu aceeași configurație și care să fie disponibil în mai multe culori. Din punctul meu de vedere, culoarea nu are mare importanță, ci performanțele configurației/laptopului. Arată bine cu negru deoarece iasă mai bine în evidență tastatura.

Dacă vă place acest model și nu aveți un brand favorit, vi-l recomand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său Celeron 1007U de 1.5 GHz și prezent pe destul de multe laptopuri ieftine. Există procesoare Intel din seria Bay Trail-M iar placă video integrată Intel nu poate fi comparată cu una dedicată. Laptopurile cu plăci video dedicată sunt bune pentru cei pasionați de jocuri sau aplicații mai sofisticate.

Ecranul de 15 inci e unul HD și pe care se pot viziona filme 720p. Multitaskingul e satisfăcător cu 4GB de RAM, astfel că nu trebuie să vă mai faceți griji iar sistemul de operare trebuie să fie pe 64 biți (ca să recunoască toată memoria). Dotările sel sunt cele standard, dar era bine să fi renunțat la câteva pentru o portabilitate mai bună.

Spațiul de stocare e generos și e asigurat de un hard de 500GB, care poate fi înlocuit cu unul mai mare. Pe partea de comunicații are bluetooth, tehnologie wireless, USBuri, HDMI etc. Greutatea sa e redusă – 2.3 kg, se datorează bateriei mai mici dar și construcției sale.

Plusuri: autonomie bună cu o baterie de 4 celule, port USB 3.0, bluetooth, preț mic și fiabilitate.
Minusuri: nu sunt.

Asus X550CA-XX181D nu vine cu Windows 8.1 preinstalat dar îl puteți instala ulterior de pe un stick USB sau de pe DVD. Jos puteți vedea cât de bine arată pe roșu și poate că nu se adresează oricui. Dar există și variante pe gri sau negru dacă nu vă place acesta. O recomandare mai performantă poate fi una cu Pentium sau alegeți seria X555.

Te-ar mai putea interesa