Asus X550CA-XX103D, laptop simplu

Dacă vrei un laptop cu performanțe decente care să-l folosești la jocuri Facebook, vizionat filme și navigat pe web atunci acest Asus X550CA-XX103D ar fi recomandarea mea. Vine dintr-o generație nouă care se laudă cu un design excelent, iar datorită procesorului Celeron dual core nu o să aveți probleme în a-l utiliza la capacitate maximă chiar și în filme HD.
Normal că poate fi utilizat și la jocuri simple, dar trebuie subliniat faptul că acest laptop e unul office și de aceea nu vă recomand să jucați pe el NFS sau CoD.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un laptop care nu are nevoie de upgrade-uri, ci doar să instalați Windows. Recomandarea mea e 7 pe 64 biți și sub nicio formă nu trebuie să uitați să instalați driverele… chiar dacă nu aveți CD cu ele atunci le puteți găsi pe net pe site-ul producătorului.

Laptopul
Laptopul

Are niște specificații tehnice bune, în opinia mea deoarece vine cu procesor Celeron 1007u (model cu vltaj scăzut… și așa se explică autonomia de 3 ore, chiar dacă bateria e una cu 4 celule) și 4GB memorie RAM care o să vă ajute să rulați orice aplicație fără să apară sacadări. Din păcate nu are sistem de operare, ci doar Free DOS. Dacă vă pasionează Linux atunc itrebuei știut că va rula, dar tot Windows va merge mai bine deoarece producătorul furnizează și drivere pentru această platformă.

Lucrurile care-mi plac la acest model sunt procesorul decent, memoria suficientă (atât RAM, cât și cea a hardului) și că arată bine. Ar fi putut să stea mai bine pe parte de portabilitate dacă ar fi avut o baterie cu 6 celule, dar e bine și așa deoarece până la urmă nu e ultrabook.

Modelul de față ar fi perfect pentru cineva care vrea un notebook PC simplu cu aspect modern și performanțe peste medie. Generațiile anterioare de laptopuri X de la Asus nu arătau prea bine, însă acest lucru se schimbă de la x550 încoace… deoarece sunt laptopuri premium fără dar și poate.

Te-ar mai putea interesa