Asus X550CA-CJ441D, laptop touch

Notebook-ul Asus X550CA-CJ441D e unul cu procesor i5 Ivy Bridge și cu placă video integrată ceea ce înseamnă că e un laptop office premium. Aspectul e oarecum inspirat de la MacBook, iar performanțele sunt peste medie. Având sistem Free DOS când o să porniți laptopul o să vedeți doar un ecran negru, iar pentru a experimenta cea mi bună experiență vă recomand să instalați Windows 7.
Datorită caracteristicilor sale de top acest laptop poate fi utilizat fără probleme la vizionat filme HD, jocuri nu prea complicate și alte sarcini costisitoare cum ar fi compilarea de programe complexe.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acesta e unul mic deoarece nu are placă cu memorie dedicată, dar oricum nu aveți nevoie de așa ceva dacă nu vă pasionează jocurile… plus că bateria ține mai mult pe un laptop care nu are placă dedicată.

Laptopul
Laptopul

Pe partea e caracteristici are un procesor i5 3337u (cu voltaj scăzut), 4GB memorie RAM și hard de 500. Aceste lucruri vă vor ajuta să vă terminați sarcinile foarte rapid, iar hardul încăpător o să vă ajute la stocarea a multor programe și fișiere media… dacă suteți un colecționar de filme sau muzică. Datorită faptului că are 4GB RAM eu aș recomanda să-i isntalați un sistem pe 64 biție pentru a beneficia de toți RAMii. (Windows XP nu merge pe acest laptop, air cu 8,1 s-ar putea să aveți probleme deoarece a apărut de curând… SO-ul).
Are placă de rețea Gigabit, dar hardul nu poate mai mult de 30MB/s, deci nu o să puteți descărca cu mai mult de 250Mbps… în cazul în care aveți Internet de 500 sau 1000 Mbps.

Aspectele care le apreciez sunt ecranul touch, aspectul plăcut, placa video puternică (chiar dacă-i vorb de una fără memorie proprie) și portabilitatea (bateria cu 4 celule ține undeva la 2-3 ore, iar greutatea e de circa 2,3 kilograme). Are și o sumedenie de porturi, printre care cele mia utile sunt USB 3.0 și HDMI (USB 3.0 va facilita viteze de copiere de undeva la 4-5 mega dacă aveți stick-uri USB compatibile). Nu ar fi stricat un hard SSHD și un sistem de operare preinstalat, dar poate că aceste lucruri ar fi crescut prețul laptopului.

În rest, dacă vrei să ai un laptop în tendințe atunci îți recomand acest model. Poate că capabilitatea touch îți va fi foarte utilă deoarece o să te poți juca Angry Birds precum pe un telefon sau o tabletă.

Te-ar mai putea interesa