Asus X54L-SX044D

O alternativă la modelele K53U e cu siguranţă acest laptop Asus X54L-SX044D deoarece vine cu un procesor Intel Celeron Dual Core B800 care e unul construit pe platforma Sandy Bridge şi oferă performanţe similare celor Core 2 Duo de 2 GHz. Deasemenea, acesta vine şi cu noua placă video Intel HD Graphics care e ceva mai bună decât predecesoarea. În rest, are acelaşi design ca şi modelul X54L-SX006D. Ambele modele sunt performante datorită configuraţiilor ceva mai bune dar acestea costă şi ceva mai mult. Deci seamănă mult cu modelul P52JC, adică are aceeaşi tastatură înghesuită dar vine cu suprafaţă texturată pe capac şi la interior. Acest X54 are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci un preţ foarte bun pentru un asemenea laptop.

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul B800 e unul Dual Core şi care după părerea e unul foarte performant în special că vine cu o plac video HD Graphics 2000, tehnologie 32 nm, cache de 2 MB şi o frecvenţă de 1.5 GHz. Ecranul de 15.6 inci e unul Glare deci ideal pentru cei care doresc să-l folosească în spaţii deschise. Acesta vine cu o rezoluţie 1366 cu 768 pixeli şi deci numai bun pentru filme 720p.

Memoria RAM DDR3 1333 MHz are o capacitate de 2 giga şi poate fi extinsă la 4 giga dar numai prin înlocuirea ei deoarece are doar un slot. HDD-ul e unul de 320 giga SATA la 5400 de rotaţii pe minut. Placa video împreună cu acumulatorul de 4 celule pot oferi o autonomie decentă pentru un laptop (3-4 ore) şi deci nu trebuie să vă faceţi griji atunci când plecaţi de acasă cu el. La capitolul porturi are o ieşire audio, un USB 3.0, un port USB 2.0, mufă RJ-45, microfon şi port VGA pentru un monitor. Pe partea de multimedia are unitate DVD, difuzoare stereo integrate, cititor de carduri, cameră web 0.3 MP şi tehnologie Altec Lansing. Ca şi tehnologii de comunicaţii Asus X54L-SX044D are: Wi-Fi şi bluetooth.

Vine cu tastatură numerică, Free DOS şi cântăreşte doar 2.6 kilograme.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Ca plusuri: un port USB 3.0, procesor Sandy Brigde, destui RAMi pentru instalarea unui sistem de operare Windows 7, preţul foarte bun şi un design acceptabil.

Ca minusuri: are doar două porturi USB.

Concluzie

Acest Asus X54L-SX044D e un model ideal pentru cei care doresc ceva mai bun decât netbook şi să fie unul foarte performant. Îl recomand elevilor, studenţilor şi nu numai deoarece la un preţ mic veţi avea un gadget performant de luat pe oriunde. Așa arată:

Te-ar mai putea interesa