Asus X54C-SX289D

Laptopul Asus X54C-SX289D e o alegere bună dacă țineți la viteza de procesare (procesor) și nu vă interesează o eventuală placă video dedicată. Însă, în același preț veți găsi modele poate și din alte serii cu Pentium și placă NVIDIA. Deci sunt multe configurații interesante dar dacă nu vă interesează jocurile, un Core i 3 e satisfăcător și nu are rost să vă îndreptați atenția către un laptop cu Core i5 sau i7. Alături de acesta vă recomand un mouse, un router și poate o geantă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Toate modelele X54 arată la fel, doar că unele sunt pe alte culori. Poate v-ar interesa o serie nouă cum e X55, deoarece oferă un design puțin mai diferi și configurații noi.

Tastatura
Tastatura
Deschis
Deschis

Specificații tehnice

Ecranul e cel standard de 15 inci cu protecție lucioasă și rezoluție e una HD. Procesorul i3 de 2.3 GHz e foarte bun în special că vine cu o placă video Intel HD 3000 și cu tehnologie din a doua generație – SandyBridge. Restul configurației cuprinde o memorie de 4GB și un hard de 500GB care sunt utile oricărui utilizator. Având în vedere că arată identic cu alte modele din aceeași serie și dotările sunt aceleași: difuzoare stereo unitate DVD, cameră web, USBuri, LAN, HDMI, baterie de 4 celule etc. Poate un media player portabil și funcțional pentru cei care vizionează filme, ascultă muzică sau mai știu eu ce fac pe el, deci e ideal pentru cei ce nu doar navighează pe web.

Seria X55 aduce o baterie de 6 celule care presupună o autonomie mai mare cu 30 min. Deci diferența nu e chiar așa de mare dar nu trebuie neglijată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv având în vedere că oferă Core i3, hard generos și memorie RAM destulă.

Minusuri: lipsă placă video dedicată.

Concluzie

Acest Asus X54C-SX289D e recomandarea mea pentru cei care-și doresc un PC portabil și o alternativă la un desktop. Chiar dacă nu are un ecran așa de mare, îl puteți lua cu voi la lucru sau la facultate. Poate fi o soluție inteligentă să treceți peste plictiseală iar spre deosebire de o tabletă, oferă mai multă funcționalitate (în special pe segmentul office). Jos am pus un clip cu un alt model din această serie și care arată identic cu cel de sus:

Te-ar mai putea interesa