Asus X54C-SX161D

Dacă sunteţi în căutarea unui laptop simplu şi care poate înlocui fără probleme vechiul PC, acest laptop Asus X54C-SX161D e modelul care-l recomand. Acesta vine cu un procesor cu două nuclee numit Celeron B815, o memorie RAM de 2 GB şi o placă video integrată cu suport HD. Deci are o configuraţie care vă permite să vizionaţi serialele prefertae la calitate chiar şi HD. Nu cred că are rost să încercaţi filme Full HD deoarece ecranul e de 15.6 inci. ar putea fi o alternativă cu procesor mai bun iar restul configuraţiei e destul de similară. X54C-SX161D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
De aproape

Specificații tehnice

Procesorul B815 e unul recent apărut motiv pentru care e foarte bun pentru un utilizator office. Dar nu vă opreşte nimeni să vizionaţi şi filme HD. Ecranul Glare e de 15.6 inci şi are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli. Acesta e un LCD iluminat cu tehnologie LED pentru o claritate superioară a imaginilor şi un consum redus de energie. Placa video nu o recomand pentru jocuri deoarece nu are memorie video proprie şi deci se va încălzi destul de tare în jocurile actuale.

Capacitatea memoriei RAM poate fi mărită de la 2 la 4 GB fără probleme, dar având în vedere frecvenţa ei (1333 MHz), nu prea ar avea rost. Are un HDD destul de spaţios (500 GB) care e unul SATA. la capitolul dotări are DVD, difuzoare incorporate de tip Altec Lansing, cameră web, card reader, două USBuri (3.0 şi 2.0), porturi VGA şi HDMI, WLAN, LAN, ieşire audio pentru sistem audio sau căşti şi microfon. Deci ar fi indicat să vă luaţi şi un router wireless în special dacă aveţi şi un smartphone pe acasă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de 3 ore (având în vedere că are o baterie de 4 celule), carcasă mată, Free DOS, USB 3.0, HDMI etc.

Minusuri: la un aşa preţ… nimic.

Concluzie

Nu cred că numărul redus de porturi USB e un minus deoarece USB 3.0 e compatibil cu 2.0 şi e de 10 ori mai rapid, iar la un aşa preţ nu veţi găsi altul cu USB 3.0. Deci e ideal pentru cei care vor să-şi achiziţioneze un mediu de stocare extern cu această nouă interfaţă (hdd sau sticj de memorie flash). Acest Asus X54C-SX161D are un aspect plăcut chiar dacă nu are suprafeţe lucioase, performanţe decente şi un preţ foarte bun. Jos am pus un clip cu un modelf aorte similar:

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Asus X54C-SX161D”

  1. Salutare, am urmarit cu mare interes, in ultima vreme, descrierile si recomandarile tale. As dori sa cumpar un laptop pentru sotia mea care-l va folosi pentru internet, office, joculete din-acelea pe facebook(farmville, etc), filme HD, muzica, in proportie de 95% il va folosi pe post de desktop. Neaparat doreste tastatura chiclet inclusiv numerica. M-am hotarat ca nu vreau Acer, Lenovo sau HP(foarte scumpe modelele cu tastatura chiclet+numerica). Am gasit 3 modele de laptop dar nu ma pot hotara pe care sa-l aleg (cea mai buna alegere)
    1. Dell N5110, proc B950, 3GB(max 8GB), 320 GB, ATI HD 6470M, garantie 24 luni la evomag pret 1699 lei;
    2. Asus X52JE-EX202D, proc I3 350M, 2GB(max 8 GB), 320 GB, ATI HD 5470M, garantie 48 luni la flanco pret 1799 lei;
    3. Asus X53E-SX121d, proc I3 2310, 2GB,m 500GB, strong aluminium case, garantie 24 luni la domo pret 1899 lei.
    Chiar nu ma intereseaza RAM-ul pentru ca pot adauga mai tarziu 2/4 GB. Toate modelele descrise mai sus au un avantaj dar si un dezavantaj :
    1. Dell-ul e mai ieftin, cred ca are tehnologie mai noua, dar are tastatura ce balanseaza foarte mult
    2. Asus X52JE are 4 ani garantie, dar tehnologie mai veche, ecran LCD, dar am citit pe net ca are unele probleme;
    3. Asus X53E cred ca e de ultima generatie, procesor bun, carcasa am vazut-o si e de aluminiu (deosebita) dar nu are placa video.
    Te rog sa-mi dai un sfat care merita mai mult, sau eventual o alta alternativa in plaja asta de pret. Ce parere ai despre clasa X54C dela Asus?

  2. Salut,

    Dintre cele trei modele cred că aș merge pe DELL, însă driverele sunt mai complicat de instalat și nu e tocmai un model nou. (Acele Asus-uri din seriile X52 și X53 au hardware cam depășit.)

    De aceea cred că Asus X54 ar fi o variantă mai nouă și bună. Un model X54H sau X54C arată așa http://youtu.be/QIzLcaL7soE și am două recomandări:
    1 – Pentium B950, 6GB RAM, hard de 500, placă grafică integrată HD – 1649 lei
    2 – Pentium B950, 4GB RAM, hard 500, placă grafică dedicată Radeon HD 7470 de 1 giga. – 1769 lei

    Aș merge pe un X54C deoarece, e ieftin, arată binișor, tastatura e bună, are placă video integrată capabilă se redea filme HD și dacă nu o să vă jucați jocuri de ultimă generație atunci nu o să aveți nevoie de placă video dedicată gen Radeon HD 7470. Din păcate, X54 nu e chiclet deoarece doar modelele scumpe au așa ceva, dar e o tastatură la care scrii ușor. Spun asta deoarece și eu am un Asus similar și cu tastatură identică.

  3. Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Aceeasi recomandare (asus x54c) am primit-o de la un amic priceput in IT. Daca ar fi avut 3 porturi USB cumparam asa ceva. Nu prea am chef sa iau un hubUSB. In al doi-lea rand mai renuntam putin la puterea hardware-ului pentru design(tastatura chiclet+metal). Laptopul recomandat X54c presupun ca are placa de baza mai desteapta, ca in rest este net inferior lui X52JE si Dell N5110 (parerea mea) aceleasi procesoare, plastic ieftin. Ma mai gandesc si la garantie – 4 ani(isi pastreaza valoarea mai mult ) Peste 2-3 ani il pot vinde si pot sa obtin o suma destul de frumusica.

    Pana la urma intre X54C si cele doua (X52JE, N5110) e chiar asa mare diferenta la harware sa se merite sacrificiul design-ului? Vad ca in teste procesoarele I3 350M si B950 au performante asemanatoare. Tot tipul ala priceput in IT mi-a recomandat P6200 in detrimentul lui B950(cica in realitate s-ar comporta mai bine decat in testele sintetice).

    Ce parere ai?

  4. Diferența la hardware nu e chiar așa de mare doar că la modelele cu placă video dedicată+video integrat apare câte un model defect la câteva mii de bucăți. Acea defecțiune presupune că placa video dedicată nu merge, iar modelele de laptopuri Dell N5110 și X52, X53 sunt cunoscute ca având această problemă.
    Alegând un model doar cu placă video integrată e exclus să întâlniți această defecțiune, mai ales dacă vreți un laptop office pentru filme HD și jocuri Facebook.
    Peste 2-3 ani poate că laptopul va valora vreo 400-500 lei și nu mai are rost acea garanție.

    P.S.: Am uitat să spun că X54C are două porturi USB, deoarece USB3 e compatibil cu mufe USB2.

  5. ar rezista minim la un counter strike ? sau care ar fi maximul ( ca nume de joc ) care l-ar putea atinge acest laptop? …astept un raspuns

Comentariile sunt închise.