≡ Meniu

Asus X54C-SX118D

Laptopul Asus X54C-SX118D vine ca o alternativă la modelul X54C-SX140D care e cu i3. În esenţă vine cu aceleaşi componente, fiind considerat tot un laptop office. O să-l puteţi folosi la jocuri deoarece GPU-ul e performant, dar să nu vă aşteptaţi să jucaţi NFS la detalii maxime. Cu ajutorul acestui cip grafic – Intel HD – o să puteţi urmării şi filme HD la cea mai bună calitate. Cred că ar fi bine să spun că are un preţ bun Vezi prețul special de azi care e de sub 2000 lei şi astfel se poate spune că e un notebook cu preţ mediu.

Poze

Acest X54C arată ca toate modelele din seria X54 şi asta o să o puteţi vedea atât din aceste două imagini cât şi din clipul video de la final. Din păcate, nu o să puteţi simţi cât de bună e tastatura şi dacă o să vă luaţi un Asus similar atunci o să observaţi cam după o lună ce comod e să scrii cu ajutorul tastelor.

Deschis

De aproape

Specificații tehnice

Procesorul Dual Core B950 de 2.1 GHz al acestui laptop e unul Sandy Bridge adică are o arhitectură îmbunătățită. Motiv pentru care e mai bun decât procesoarele anterioare P6100 și P6200. Ecranul e unul Glare LCD LED și care mi se pare decent pentru a viziona filme 720p și spun asta deoarece are o rezoluție HD+. Ați citit bine, poate reda filme 1080p dar numai cu codecurile necesare. Nu prea ar avea rost să vă puneți să vizionați filme 1080p pe el deoarece nu veți vedea prea mari diferențe de la 720p la 1080p. Acest noul model aduce o memorie RAM destul de mare – 6GB, iar pentru un laptop office mi se pare prea mult. Însă, dacă vreți să încercați și ceva jocuri, memorie RAM e numai bine venită.

Spațiul de stocare mi se pare decent pentru filme și muzică – 500GB. Ca și oricare alt laptop și acesta are difuzoare integrate Altec Lansing, card reader, cameră web, DVD, port VGA, port HDMI, un USB 2.0, un USB 3.0, LAN, ieșire audio și WLAN. Acumulatorul de 4 celule oferă o autonomie normală de 3 ore, mai puțin cu 1 oră față de un acumulator cu 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: faptul că are Free DOS, laptopul e accesibil și deci e ideal pentru cei care au deja DVD cu Windows. Alte plusuri ar fi portul HDMI, USBul 3.0 și carcasa mată.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Asus X54C-SX118D poate fi un player portabil și funcțional în special că are ieșire HDMI și la care puteți conecta un HDD extern (pentru a stoca mai multe filme și eventual să-l conectați chiar și la un TV Full HD). Jos am pus un clip cu un model care arată la fel:

{ 3 comentarii … citește-le alături }
 • Mira

  Ma bucur ca am gasit un laptop Asus la un pret bun deoarece am vrut de mult sa iau un laptop dar cam ce vroiam eu trecea de 2000 de lei. Acesta e performant iar aspectul e unul robust. Inainte aveam un alt model care dupa 3 ani de folosinta nu mai e ca la inceput si de aceea ma gandeam sa-l schimb.
  Merg filmele 720p iar cele 1080p din cate am citit par sa mearga si ele dar eu inca nu am reusit sa testez astfel de filme deoarece sunt mari si trebuie sa stai mult la download.
  Nu pot sa spun ca are vreun minus doar ca are cam mult programe pe CD si cand le instalezi pe toate nu mai sti ce ai instalat.

 • Erik

  Un laptop care merita nota 10 deoarece rar gasesti un laptop cu atatia RAM. Eu il folosesc pentru navigat pe Internet si Facebook. tastatura e cu botoane patrate si le gasesti bine si pe intuneric, dar eu sunt in cautarea unei tastaturi cu iluminare. Am vazut ca la modele scumpe exista posibilitatea schimbarii tastaturii cu una iluminata. Oare si la acest model e posibil asa ceva? Daca nu atunci cred ca voi folosi lampa in continuare.

 • Mike

  Pot spune ca e foarte bun deoarece si eu il detin de saptamana trecuta si nu am intampinat vreo problema la instalarea driverelor. Windows 7 merge perfect si s-ar parea ca si XP deoarece un prieten a reusit s-l instaleze pe un X54C similar. Jocurile gen Counter merg fara vreo problema la fel ca si cele din browser cum sunt cele de pe Facebook.
  Il recomand cu mare placere celor care vor un laptop si nu au prea multi bani.