Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X54C-SX118D

Laptopul Asus X54C-SX118D vine ca o alternativă la modelul X54C-SX140D care e cu i3. În esenţă vine cu aceleaşi componente, fiind considerat tot un laptop office. O să-l puteţi folosi la jocuri deoarece GPU-ul e performant, dar să nu vă aşteptaţi să jucaţi NFS la detalii maxime. Cu ajutorul acestui cip grafic – Intel HD – o să puteţi urmării şi filme HD la cea mai bună calitate. Cred că ar fi bine să spun că are un preţ bun Vezi prețul special de azi care e de sub 2000 lei şi astfel se poate spune că e un notebook cu preţ mediu.

Poze

Acest X54C arată ca toate modelele din seria X54 şi asta o să o puteţi vedea atât din aceste două imagini cât şi din clipul video de la final. Din păcate, nu o să puteţi simţi cât de bună e tastatura şi dacă o să vă luaţi un Asus similar atunci o să observaţi cam după o lună ce comod e să scrii cu ajutorul tastelor.

Deschis

De aproape

Specificații tehnice

Procesorul Dual Core B950 de 2.1 GHz al acestui laptop e unul Sandy Bridge adică are o arhitectură îmbunătățită. Motiv pentru care e mai bun decât procesoarele anterioare P6100 și P6200. Ecranul e unul Glare LCD LED și care mi se pare decent pentru a viziona filme 720p și spun asta deoarece are o rezoluție HD+. Ați citit bine, poate reda filme 1080p dar numai cu codecurile necesare. Nu prea ar avea rost să vă puneți să vizionați filme 1080p pe el deoarece nu veți vedea prea mari diferențe de la 720p la 1080p. Acest noul model aduce o memorie RAM destul de mare – 6GB, iar pentru un laptop office mi se pare prea mult. Însă, dacă vreți să încercați și ceva jocuri, memorie RAM e numai bine venită.

Spațiul de stocare mi se pare decent pentru filme și muzică – 500GB. Ca și oricare alt laptop și acesta are difuzoare integrate Altec Lansing, card reader, cameră web, DVD, port VGA, port HDMI, un USB 2.0, un USB 3.0, LAN, ieșire audio și WLAN. Acumulatorul de 4 celule oferă o autonomie normală de 3 ore, mai puțin cu 1 oră față de un acumulator cu 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: faptul că are Free DOS, laptopul e accesibil și deci e ideal pentru cei care au deja DVD cu Windows. Alte plusuri ar fi portul HDMI, USBul 3.0 și carcasa mată.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Asus X54C-SX118D poate fi un player portabil și funcțional în special că are ieșire HDMI și la care puteți conecta un HDD extern (pentru a stoca mai multe filme și eventual să-l conectați chiar și la un TV Full HD). Jos am pus un clip cu un model care arată la fel: