Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X54C-SX008D

Dacă vrei un laptop cu care să intri pe ‘net, să asculți muzică și să vizionezi filme HD atunci modelul de laptop Asus X54C-SX008D ar fi o alegere ideală deoarece costă puțin și vine cu procesor dual core. Chiar dacă are un preţ bun Vezi prețul special de azi, designul și construcția e una robustă. Prețul nu poate fi considerat mare, fiind de sub 1500 lei, în condițiile în care notebook-ul are procesor Celeron cu două nuclee, 2GB RAM și cip grafic Intel HD care va reda fluent filmele HD.

Poze

Din moment ce face parte din seria X54, aspectul e identic cu al lui X54C-SX118D și din aceste două imagini se poate observa că e destul de atractiv vizual. Nu arată la fel de bine ca modelele Asus din seria N deoarece carcasa nu e din aluminiu, ci din plastic, dar pentru cât dai pe le își face bine treaba și arată decent.

Laptopul deschis

Capacul

Specificaţii tehnice

X54C-SX008D vine cu procesor Sandy Bridge, mai exact un Celeron B800 și faptul că e Sandy bridge presupune că are GPU grafic integrat care are capabilitatea de a reda filme 720p și de a rula jocuri. Filmele Blu-ray nu vor putea fi redate fluent deoarece laptopul nu are resursele necesare. Memoria e de doar 2 giga, însă cred că poate fi extinsă la maxim 4 giga pe parcurs (capacitatea e suficientă deoarece Windows 7 va rula perfect).

Păreri pro şi contra

Pro: aspectul e unul plăcut; performanțele sunt decente; prețul e unul foarte corect; fiabilitatea e foarte bună datorită brandului Asus care a făcut întotdeauna electronice bune și datorită garanției de maxim patru ani (2 sunt standard, iar ceilalți doi îi puteți achiziționa ca o extensie); are USB 3 și HDMI care sunt două porturi de ultimă generație foarte rapide când vine vorba de transferul datelor; bateria ține destul de mult, mai exact undeva la 3,5 ore maxim și asta deoarece la notebook nu are ce să consume din baterie, neavând placă video dedicată.
Contra: procesorul nu e chiar așa de puternic, are doar 2GO RAM și din câte am observat doar un slot de memorie.

Concluzie

Dacă vrei cel mai ieftin laptop de pe piață atunci Asus X54C-SX008D ar fi o soluție acceptabilă și spre deosebire de modelele de la Acer, acesta vine cu 2 ani garanție pe când Acer-urile vin în general doar cu 1 an. Alături e un clip cu un model similar și l-am postat pentru a vă face o părere despre cum arată în realitate.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Mirabela

    Costa foarte putin si pe mine nu ma deranjeaza faptul ca are doar 2 GB. Eu il am de 3 zile si merge perfect. Jocurile Facebook merg si ele fara vreo problema si filmele se vad foarte realiste. Hardul e unul destul de incapator si nu cred ca am sa-l umplu prea repede deoarece capacitatea sa e foarte mare fata de a laptopului care-l aveam inainte.
    Aspectul e unul placut si arata mult mai bine dacat un Acer si se vede foarte clar ca materialele folosite la carcasa sunt de o calitate superioara si laptopul iti da o senzatie de siguranta nefiind firav.

  • Mirciulica

    L-am vazut expus si mi-a lasat o impresie foarte buna deoarece tastatura e la fel de buna ca cea chiclet chiar daca nu e. Designul tastaturii e foarte asemanator cu cel al laptopurilor N53 care sunt acele laptopuri de la Asus care sunt de tip multimedia. E bine ca vine doar cu Intel HD deoarece multa lume nu se joaca si astfel nu ai nevoie neaparat de o placa video dedicata si in acest fel dai mai putin pe leptop.

Lasă un comentariu