Asus X542UR-DM430T, laptop cu i5-8250U și GeForce 930MX

Asus X542UR-DM430T e un laptop din anul 2018 adresat persoanelor interesate de ceva performant și cu portabilitate bună. Performanța superioară e dată de procesorul i5 quad core și cipul grafic de la Nvidia. Din această cauză acest laptop e perfect la sarcini multimedia.

Modelul de față are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci care are performanțe peste medie grație procesorului i5-8250U și plăcii video cu 2GB memorie RAM.
Din imaginea de alături se poate vedea cum arată acest model și faptul că are un aspect similar cu cel al altor notebook PC-uri din seria X542.

Aspecte pozitive

Vine cu un procesor dintr-o serie nouă – Kaby Lake R – model i5 8250U cu patru nuclee. Acesta nu doar e performant, ci are și cip grafic integrat. În acest fel beneficiem de un laptop care vine cu un consum energetic redus nu doar cu componente performante.
Placa video dedicată e o GeForce 930MX cu 2GB memorie dedicată, iar în acest fel puteți să vă jucați jocuri la niște detalii decente.
Ecranul e unul mai mult decât ok întrucât are rezoluție FHD și strat anti-glare. În acest fel o să puteți vedea filme Blu-ray fără pierderi de detalii și fără ca lumina să se reflecte.
Internetul va rula la viteză maximă întrucât vine cu LAN Gigabit și wireless ac (dual band). Cea mai stabilă conexiune e cea pe fir, iar cea wireless e una simplă la care nu va fi nevoie de cabluri.

Aspecte negative

Memoria RAM e una de 4GB, dar putea fi una mai mare de 8GB. În alte țări, noul standard e 8GB, pe când la noi e doar 4GB.

Concluzii

Laptopul Asus X542UR-DM430T e pentru cei interesați de un dispozitiv nou cu performanțe similare unui desktop și portabilitate de tabletă. Procesorul care echipează acest dispozitiv e unul suficient de performant încât să echivaleze un i5 de desktop din generația actuală sau anterioară.

Te-ar mai putea interesa