Asus X542UR-DM430, laptop cu 4 porturi USB

Laptopul Asus X542UR-DM430 e dotat cu destul de multe porturi, astfel că excelează la capitolul conectivitate. Mă refer la USBurile 2.0, 3.0 și 3.1 tip C, dar și la cele standard. Toate laptopurile noi ar trebui să aibă componente hardware pe măsură și fac referire la procesor și mediu de stocare. Nu merită să alegeți un laptop cu Dual Core, ținând cont că mai toate procesoarele noi au 4 nuclee. Laptopul se mișcă excelent cu un SSD, iar prețul lor e chiar bun dacă e să-l comparăm cu cel al HDD-urilor.

Din poza de jos se vede foarte bine noua serie X542 și o variantă pe gri, dar pot fi și pe maro. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Hardware-ul acestui laptop e alcătuit din componente destul de noi – i5-8250, SSD de 256GB și memorie RAM de 4GB. Placa video dedicată GeForce 930MX e și ea o variantă nouă doar că e sub 940MX (evident, se observă asta din nume). Ecranul său măsoară o diagonală de 15,6 inci ca la multe alte laptopuri, doar că vi se oferă o rezoluție mai bună – 1920 cu 1080 pixeli.

Eu aș mai pune cel puțin 4GB RAM pe acesta deoarece e un laptop cu capabilități multimedia. Poate fi folosit în multe feluri că dar e creat pentru a rula Windows 10. E instalat Endless OS pentru ca laptopul să fie accesibil, astfel nu se mai plătește acea licență.

Păreri pro și contra

Pot spune că arată mult mai bine decât cele pe maro deoarece gri-ul mat dă un plus de eleganță. Procesorul Core i5 de pe acesta are performanțe mult mai mari decât procesor Core i7 din generația precedentă, pentru că e Quad Core. Deci ar fi bun și pentru sarcini mai grele cum sunt jocurile sau aplicațiile de editare, că doar are o placă video GeForce.

Asus X542UR-DM430 e un gadget destul de avansat, motiv pentru care poate ține locul unui PC. Noua serie impresionează cu acel sistem de răcire IceCool, balamalele rezistente, calitate audio Sonic Master și multe altele. Putea fi mai portabil dacă ar fi avut o carcasă metalică și nu una din plastic.

Te-ar mai putea interesa