Asus X542UR-DM303T, model cu Kaby Lake R și Windows 10

Asus X542UR-DM303T e un laptop al anului 2018 dotat cu procesor Intel a opta generație și cu placă video care are memorie dedicată. Mai exact are procesor i5-8250U și cip grafic GeForce 930MX (cu 2GB memorie RAM).

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un notebook multimedia care nu doar arată bine, ci care se va descurca formidabil în orice sarcină.


Pentru

Modelul Asus X542UR-DM303T are un procesor i5-8250U de ultimă generație cu 4 nuclee așa încât să echivaleze i5-urile de pe desktop.
Nu ar fi fost laptop multimedia dacă nu ar fi avut și cip grafic cu memorie dedicată. E vorba despre 930MX de la Nvidia și are 2GB memorie dedicată.
Pe partea de memorie are 4GB memorie RAM DDR4, iar stocarea se realizează pe un hard de 1TB.
Ecranul acestui X542 e unul cu diagonală de 15,6 inci și rezoluție 1920×1080 pixeli. Mai mult, are display cu strat mat (anti-glare) așa încât să nu se reflecte lumina de pe el.
Dispune de unitate optică așa încât să puteți instala aplicații ori un alt sistem de operare… dacă doriți. Modelul acesta are Windows 10 preinstalat.
Vine cu multiple porturi printre care ar fi HDMI, 3 USB-uri, wireless ac și LAN Gigabit.
Portabilitatea e una ok cu o greutate mică de 2,3 kg și o baterie care ține undeva la 4 ore.

Contra

Ecranul ar fi putut avea o rezoluție mai mare… ceva de genul 4K.
Putea să aibă un SSD. Această componentă înlocuiește sau e complementară HDD-ului și are rolul de a accelera diferite sarcini.

Concluzie

Acest laptop e unul avansat tehnologic deoarece vine cu procesor quad core cu voltaj scăzut, cip grafic cu memorie dedicată și o portabilitate foarte bună. Ar fi avut o greutate și mai mică dacă nu ar fi avut unitate optică.
Dacă doriți alternative atunci le găsiți aici. În opinia mea, laptopurile Asus sunt unele foarte bune deoarece au o fiabilitate ridicată și o construcție foarte robustă.

Te-ar mai putea interesa