Asus X542UR-DM055, notebook cu i5-7200U și GeForce 930MX

Asus X542UR-DM055 e un laptop de generație nouă dotat cu procesor Intel i5 din generația a șaptea (Kaby Lake) și cip grafic de la Nvidia. E un laptop multimedia întrucât vine cu ecran superb de 15,6 inci care are rezoluție FHD… foarte bun pentru filme la cea mai ridicată calitate.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe banii aceștia primim un laptop care nu doar se prezintă bine din punct de vedere al caracteristicilor, ci și aspectiv. Din imaginea de alături se poate vedea cum arată acest model și care-i sunt principalele avantaje vizuale.


Specificații

Modelul de față e unul cu un ecran ok de 15,6 inci și cu rezoluție 1920×1080 pixeli. Pentru ca ochii să nu obosească are strat anti-glare.
Stă excelent la capitolul porturi și conectivitate întrucât are wireless ac, LAN 10/100/1000 și multe USB-uri (3.0, 2.0 și 3.1 – Type C).
Portabilitatea e mai mult decât ok întrucât vorbim despre o greutate de 2,1 kilograme și o baterie care ține vreo 4 ore… în funcție de ce facem pe laptop.
Pentru ca jocurile să ruleze decent acest model e unul dotat cu cip grafic care are memorie dedicată, adică GeForce 930MX cu 2GB RAM.
Dacă tot am zis de placa video care are memorie RAM trebuie să vă spun și despre memoria sistemului care e de 4GB tip DDR4.

Avantaje

Lucrurile pe care le apreciez la acest model ar fi costul de achiziție nu prea mare (dacă-l prindeți la ofertă), aspectul plăcut (e pe o culoare neutră – gri), că vine cu un ecran clar și deloc obositor, procesorul performant și placa video dedicată. Nu trebuie neglijat nici faptul că are plăci de rețea foarte rapide compatibile cu Internet Gigabit (1000 Mbps).

Printre dezavantaje se numără faptul că are unitate optică (în ziua de azi unitatea DVD e inutilă) și că nu are SSD.

Concluzii

Dacă sunteți interesați de un laptop care nu doar să arate bine, ci care să aibă o portabilitate bună, componente ok și fiabilitate ridicată atunci modelul X542UR-DM055 ar fi recomandarea mea.
Din videoclipul de alături vă puteți face mai bine o părere despre cum arată acest model.

Lasă un comentariu