Asus X542UA-GO469T, laptop cu Pentium 4405U

Laptopul Asus X542UA-GO469T e echipat cu unul dintre cele mai noi procesoare – Pentium 4405U Skylake. Chiar dacă nu discutăm de cea mai recentă serie, acesta se descurcă excelent în majoritatea situațiilor și e peste multe procesoare din generațiile precedente. Din numele său reiese că are Windows 10 preinstalat, astfel că poate fi folosit imediat după achiziție. Discutăm de o serie nouă cu porturi diversificate și nu lipsește nici tehnologi WiFi ac.

Arată destul de bine atât de pe gri cât și pe maro, dar mă gândesc că îl doriți pentru hardware-ul său și nu pentru cum arată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel Pentium 4405U e destul de nou chiar dacă seria a fost lansată de ceva timp. Chiar și un Dual Core se poate mișca excelent dacă are o frecvență mare, tehnologie de fabricație 14 nm și o placă video ca HD Graphics 510. Astfel, nu mai e nevoie de o placă video dedicată care reduce autonomia laptopului.

Ecranului unui laptop nu e un punct foarte, dar la serii mai avansate poate avea o rezoluție mai mare sau panelul are caracteristici tehnice mai bune. Componentele acestui laptop pot fi prezente și pe alte serii deoarece nu e nevoie de mai mult. Poate că peste 1-2 ani vă gândiți să-l upgradați sau poate chiar mai devreme, iar eu aș pune un SSD pentru că totul ar porni mai rapid.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu e un laptop foarte scump, e echipat cu un hardware performant, placă de rețea Gigabit, porturi foarte bune, baterie cu multe cicluri de încărcare și altele. Aveți destul de multe motive pentru a alege o generație nouă de laptopuri, iar cea de sus e una pe placul meu. Greutatea e redusă în cazul acesta, dar cred că se mai putea lucra la acest aspect (era mai ușor cu o carcasă metalică).

Asus X542UA-GO469T nu e singurul model cu software licențiat, dar pentru cei care au un buget mai mic pot opta chiar și pentru unul fără software. Chiar și cu atâtea porturi, sunt câteva diferențe într un laptop și desktop, dar poate că le știți deja de aceea vreți ceva mai compact.

Te-ar mai putea interesa