Asus X542UA-DM816R, laptop cu i5-8250U și Windows 10

Asus X542UA-DM816R este un laptop care intră în categoria office-business. E dotat cu ecran de 15,6 inci, iar procesorul acestuia e un i5-8250U cu 4 nuclee. Pentru a putea folosi laptopul din prima acesta e dotat cu Windows 10, și pot spune că din această cauză acest laptop va fi foarte atractiv segmentului business.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se descurcă foarte bine chiar și în orice sarcină multimedia.


Avantaje

Modelul de față e dotat cu procesor din generația a opta. Mai exact are un Intel i5-8250U cu patru nuclee și cip grafic integrat Intel UHD 620.
E susținut în sarcini complexe de 8GB memorie RAM DDR4, iar pentru stocare are SSD de 256GB. Comparativ cu un HDD această componentă e de vreo 10 ori mai rapidă.
Ecranul cu care vine acest model e unul de 15 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli și strat anti-glare așa încât lumina să nu se reflecte.
Dispune de unitate optică, lucru care poate că se va dovedi util în sectorul business.
Aparatul e unul dotat cu multiple porturi printre care se numără 4 USB-uri, 1 HDMI, VGA și LAN. Pentru conectarea la Internet se poate folosi LAN 10/100/1000 (Gigabit) sau wireless ac.
Portabilitatea e mai mult decât decentă având în vedere că aparatul are o greutate de circa 2,3 kilograme și că bateria ține maxim 4 ore.

Dezavantaje

Modelul de față nu e dotat cu cip grafic care să aibă memorie dedicată, iar din această cauză nu e tocmai potrivit pentru jocuri.
Prezența unității optice e un avantaj, dar și un dezavantaj întrucât adaugă un plus de greutate.

Concluzii

Pentru cei interesați de un laptop care să arate bine și care să aibă niște caracteristici ok recomand modelul Asus X542UA-DM816R. Acesta e unul de top pentru cei interesați de o stație de lucru portabilă ori de un dispozitiv de tip PC care să nu ocupe prea mult loc pe birou.
În ziua de azi laptopurile sunt preferate în defavoarea desktopurilor deoarece sunt compacte, performante și portabile.

Te-ar mai putea interesa