Asus X542UA-DM788R, laptop cu i5-8250U și Windows 10 Pro

Asus X542UA-DM788R e un laptop de top care nu doar că arată bine, dar are componente noi și Windows preinstalat. În acest fel primim un laptop gata pentru lucru sau navigat pe net.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat cu componente de generație nouă. Din poza de alături puteți vedea că e vorba de un model cu aspect similar cu cel al restului seriei X542. E un aspect plăcut inspirat de la alte branduri cum ar fi Apple.


Păreri pro și contra

Laptopul Asus X542UA-DM788R vine cu procesor i5-8250U din seria Kaby Lake R. Acest procesor e unul quad core destinat ultrabook-urilor și laptopurilor care au nevoie de putere de procesare și portabilitate.
Memoria RAM din acest dispozitiv e una de 4GB, iar pentru stocare se folosește de un SSD de 256 giga. În felul acesta toate sarcinile vor rula rapid.
Sistemul de operare prezent pe acest aparat e Windows 10 Pro și în acest fel beneficiem de un PC cu productivitate bună, sigur și care poate rula orice program.
Pentru a putea fi folosit în mediul business modelul de față vine cu unitate optică tip DVD. Aceasta poate fi utilizată la instalarea unui alt sistem de operare ori a programelor.
Pe partea de porturi acest aparat are 4 USB-uri, HDMI, LAN, wireless ac și bluetooth. Acesta facilitează conectarea la Internet, la monitoare externe precum și la diverse aparate.
Ceva în plus pe partea de securitate e cititorul de amprentă care un mare avantaj.
Tastatura e una de tip chiclet, iar din această cauză va fi foarte ușor de tastat și curățat tastatura.
Din punctul meu de vedere portabilitatea e una ok cu o greutate de 2,3kg și o baterie care ține undeva la 4 ore.

Concluzie

Modelul de față se adresează celora interesați de un laptop pentru sarcini office sau multimedia. Lipsa unei plăci video cu memorie dedicată nu e un dezavantaj deoarece cea de la Intel e foarte capabilă și va face ca bateria să țină mai mult.

Te-ar mai putea interesa