Asus X542UA-DM597R, laptop cu Microsoft Windows 10 Pro

Asus X542UA-DM597R face parte dintr-o serie populară pentru că e accesibilă, însă cu un sistem de operare bun, poate fi folosit și în mediul business. Cu alte cuvinte, are Windows 10 Pro instalat care e destul de scump, însă ieșiți mai ieftin dacă îl luați gata preinstalat. Lăsând la o parte partea software, la interior aveți noul i5-8250U care are mai multe nuclee, motiv pentru care performanțele cresc semnificativ indiferent de task. Poate fi comparat cu cel pentru gaming din generația trecută și nu cea Coffee Lake.

Nu e un model oarecare ci are un design pe gri cu tastatură neagră, dar și rama ecranul iasă bine în evidență cu acel contur negru. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Atunci când alegeți un laptop nu cred că vă interesează cum arată, ci mai degrabă vreți să știți cât e de performant. Noile procesoare Intel chiar au impresionat și sper ca pe viitor să vedem tot mai multe îmbunătățiri. Din păcate nu avem alternative cu AMD Ryzen dar poate anul viitor vom primi și astfel de soluții de la Asus.

E foarte importantă concurența și mi se pare interesant că în prezent veți găsi laptopuri în orice buget. Cu cât e mai compact, cu atât prețul e mai piperat și depinde ce fel de materiale au fost folosite. Cel de sus e construit din plastic și ar fi fost mai ușor dacă ar fi folosit o construcție metalică.

Păreri pro și contra

Seria X542 e cea mai populară deoarece oferă variante foarte bune și e prezentă de mult timp pe piață. Chiar dacă configurațiile acestei serii sunt diferite de restul, dotările sunt aceleași. Chiar nu aveți ce să-i reproșați dacă-l folosiți pentru taskuri zilnice și nu umblați cu el, ci îl folosiți strict pe birou. Rezoluție Full HD a ecranului oferă multe detalii, mai că nici nu ma trebuie să dați zoom.

Arată bine pe gri și această serie oferă variante pe maro deschis în cazul în care aveți preferințe diferite. Asus X542UA-DM597R nu e foarte portabil și nici ieftin, însă dacă aveți nevoie de acest sistem de operare, nu aveți încotro.

Te-ar mai putea interesa