Asus X542UA-DM531, notebook cu i5-8250U și SSD încăpător

Dacă sunteți interesați de un laptop puternic pentru acasă atunci vă recomand modelul Asus X542UA-DM531. Acesta vine cu procesor i5-8250U (model quad core), ecran Full HD și SSD cu capacitate de 256GB.
Se va descurca formidabil la filme, navigat pe net și sarcini mai solicitante.

Modelul acesta de la Asus are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat excepțional din toate punctele de vedere… mai puțin pe partea grafică întrucât nu are placă video cu memorie dedicată.


Avantaje

Ecranul e unul foarte clar deoarece vorbim despre unul cu rezoluție FHD, strat anti-glare și cu diagonală de 15,6 inci.
Procesorul e unul de top, fiind vorba despre un Intel i5 din seria a opta model 8250U cu patru nuclee și cip grafic integrat (model Intel UHD Graphics 620).
La capitolul memorie are 8GB RAM DDR4 și un SSD de 256GB. Legat de Solid State Drive trebuie știut că cu cât e mai mare capacitatea cu atât e mai rapid.
Spre deosebire de alte laptopuri moderne, acesta are unitate optică integrată, iar din această cauză sistemul de operare se poate instala și de pe un disc DVD, nu doar de pe stick USB.
Porturile sunt multe, acest model având 4 USB-uri, HDMI, VGA și altele.
Legat de Internet trebuie să vă spun că va rula foarte bine deoarece are LAN Gigabit și wireless ac.

Dezavantaje

Sistemul de operare preinstalat e Endless OS, adică o distribuție Linux. Era bine dacă venea cu Windows.
Cipul grafic nu e unul cu memorie dedicată. Era bine dacă ar fi avut ceva din seria GTX.

Concluzii

Modelul Asus X542UA-DM531 e pentru persoanele care vor un laptop performant, cu greutate redusă și cu o baterie care să țină undeva la 4-5 ore. Poate înlocui cu succes un desktop, iar consumul energetic va fi mult mai mic.
Acest notebook poate rula jocuri, însă nu e unul pentru jocuri deoarece îi lipsește o placă video mai capabilă (cum ar fi un GTX 1050 sau ceva de genul).

Te-ar mai putea interesa