Asus X542UA-DM525, laptop cu Intel Kaby Lake R

Laptopul Asus X542UA-DM525 arată foarte bine și e evident destul de bine din prezentarea de la final, pentru că poza de jos nu e suficient de detaliată. Aș putea spune că arată mult mai bine pe gri mat, dar nu cred că-l veți achiziționa doar pentru cum arată. E generație nouă de laptopuri vine cu un hardware mai actualizat, adică e prezent noul procesor Intel i7-8550U. Acesta e acea mai bună soluție pentru un gadget portabil deoarece are un consum redus, astfel bateria oferă cea mai bună durată de viață.

Sunt destul de multe laptopuri pe maro deschis dar culoarea nu are mare importanță (în cazul în care vă gândiți la o alternativă). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noul Core i7 se poate compara cu cel HQ care e conceput pentru jocuri deoarece are 4 nuclee, deci pentru aplicații, navigare și alte taskuri zilnice e numai perfect. Chiar nu mai merită să alegeți vechea generație de procesoare, dar se simte și la preț deoarece e oarecum justificat.

Nu cred că ar avea sens o memorie RAM mai mare deoarece discutăm de un laptop office cu capabilități multimedia (datorită procesorului). Sunt și laptopuri cu plăci grafice cu memorie dedicată, dar ce sens au dacă aveți deja o consolă pentru jocuri sau un desktop PC?

Păreri pro și contra

Pe lângă componentele oferite, aveți la dispoziție un ecran cu rezoluție Full HD, astfel conținutul oferă mai multe detalii și protecție mată împiedică ca lumina să se reflecte. Sunt prezente noile porturi USB 3.0 dar și 3.1 tip C care vor reprezenta viitorul pentru această interfață deoarece nu ține cont de față. Tot mai multe laptopuri vin cu SSD deoarece se mișcă mult mai rapid și chiar nu mai merită un laptop cu HDD. Spațiul de stocare nu mai e atât de relevant pentru că tot conținutul e online sau puteți folosi servicii de stocare cloud.

Asus X542UA-DM525 poate înlocui un desktop datorită performanțelor ridicate și cred că putea fi mai portabil, adică să aibă o greutate sub 2 kg. Acest aspect depinde și de construcția laptopului, adică un laptop metalic (aluminiu) va fi ceva mai subțire și ușor.

Te-ar mai putea interesa