Asus X541UV-XX743, laptop cu ecran Glossy

Laptopul Asus X541UV-XX743 e unul dintre multele modele cu configurație office/multimedia și cam toate au același preț. Spre deosebire de alte variante, acum aveți ocazia de a alege una dintre cele trei culori disponibile, doar că numele diferă. Culoarea nu ar trebuie să fie principalul criteriu de alegere, dar poate că vă plac mai mult laptopurile albe deoarece tastatura e mai vizibilă. Culoarea maro e destul de des întâlnită laptopurile seriei X541 dar mai e și seria A541.

Portabilitatea e foarte bună la noile laptopuri deoarece au numai 2 kg, dar pot fi excepții (mă refer la alte serii). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe scurt, laptopul acesta are un Core i3 Skylake, memorie de 4GB, hard disc de 500 GB și placă video GeForce 920MX. Dacă îl vreți și pentru jocuri dar nu sunteți un gamer înrăit puteți încerca jocuri cu cerințe hardware mici sau optați pentru setări minime. Însă puteți opta pentru un model multimedia cu Core i5 sau chiar de gaming mai accesibil.

Pentru a putea rula un joc la detalii medii spre maxime și cu rezoluție HD, trebuie cel puțin un Core i5 (recomandat să fie de tip HQ), 8GB RAM și o o placă video pe măsură. Una dintre cele mai noi plăci video concepută pentru laptopurile multimedia e GeForce MX150. Aceasta consumă puține resurse, dar e foarte rar întâlnită pentru că nu e accesibilă.

Păreri pro și contra

Laptopul nu e chiar atât de scump pentru că vine cu Endless OS, adică s-a plătit nici o licență cum e în cazul laptopurilor cu Windows 10. E dotat cu cel mai recent port USB – tip C, dar nu știu cât de des îl veți folosi. performanțele acestui laptop sunt decente, adică veți putea rula orice aplicație și joc, dar nu veți putea seta prea multe detalii că doar e vorba de o configurație modestă.

Asus X541UV-XX743 arată bine și nu cred că aveți ce să-i reproșați la partea de design. Sper ca pe viitor, laptopurile să devină mai compacte și să nu mai aibă unitate DVD, cititor de carduri și tastatură numerică cum am văzut la Asus S510.

Te-ar mai putea interesa