Asus X541UV-DM729, laptop cu i7-7500U și GeForce 920MX

ASUS X541UV-DM729 e un laptop apărut la jumătatea anului 2017 și se adresează celora interesați de un laptop ieftin pentru jocuri sau sarcini multimedia. Vine cu componente de generație nouă și cu o portabilitate bună.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se descurcă de minune în multiple sarcini solicitante. Acest lucru se datorează în principal componentelor de generație nouă.


Caracteristici

X541UV-DM729 e un model dotat cu procesor i7 model 7500U (scoate 5234 puncte la benchmark), procesor cu două nuclee și cu cip grafic integrat.
Ca placă video cu memorie dedicată acest model are o GeForce 920MX cu 2GB memorie RAM. În opinia mea această memorie e suficientă întrucât memoria sistemului e de 8 giga.
Pentru stocare se folosește de hardul din dotare care e unul de 1TB cu 5400 rotații. La un moment dat cred că ar fi bine să-i puneți un SSD deoarece o să vedeți diferențele.
Ecranul e unul de 15,6 cinci cu rezoluție Full HD, iar panelul e unul decent. Pentru a vă proteja ochii are ASUS Eye Care care limitează lumina albastră, dar se poate instala și flux pentru o protecție sporită pe timp de noapte.

Păreri pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi că arată bine, costul de achiziție nu prea mare, componentele noi, unitatea optică și multitudinea de porturi.
Contra ar fi faptul că nu are SSD și sistem Windows preinstalat. SSD-ul se poate pune îl locul hardului ori a unității optice, iar ca sistem de operare recomand Windows 10 deoarece e cel mai stabil. Instalarea sistemului se poate face de pe stick ori de pe un DVD.

Concluzie

Notebook-ul de față se adresează persoanelor interesate de un laptop care să se descurce formidabil în orice sarcină și să nu coste o avere.
Are o portabilitate bună, iar din această cauză nu va fi greu de cărat într-o geantă. Și, bateria chiar dacă e una cu 3 celule, ține vreo 3-4 ore sau mai mult … în funcție de ce faceți pe el.

Te-ar mai putea interesa