Asus X541UV-DM1048, laptop cu i5-7200U, ecran FHD și SSD

Asus X541UV-DM1048 e un laptop de 15 inci cu performanțe și portabilitate peste medie. Din această cauză îl recomand celora interesați de un laptop multimedia. Având ecran cu rezoluție 1920×1080 pixeli o să puteți vedea filme la orice calitate fără vreo pierdere de detaliu. Se poate utiliza și la jocuri, dar nu e un laptop de gaming precum cele RoG.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din punct de vedere vizual și al caracteristicilor. Din imaginea de alături se poate vedea că e un model cu design specific seriei X, adică X541. (Din imaginea de alături reiese că laptopul e unul cu Windows, dar are Linux.)

Specificații

Modelul X541UV-DM1048 vine cu procesor i5 de generație nouă model 7200U care scoate 4713 puncte la benchmark și care are integrat cip grafic Intel HD.
Ecranul e unul FHD, adică cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar diagonala sa e de 15,6 inci. Pentru a vă proteja ochii acest laptop e unul dotat cu o tehnologie de la Asus numită Eye Care. Aceasta are rol de a reduce lumina albastră. În acest sens cred că o să vă ajute și programul f.lux.
Pe partea de memorie are are 4GB RAM tip DDR4 și SSD de 256 de giga.
La capitolul software vine cu Endless OS care-i o distribuție bazată pe Linux. Ar fi fost bine să vină cu Windows, dar se poate instala Windows 10 de pe DVD sau USB.

Păreri pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi aspectul plăcut, că nu costă mult, performanța peste medie, portabilitatea ok (greutate de circa 2kg și baterie care ține vreo 3-4 ore) și că are tehnologii noi (SSD, USB 3.0 și bluetooth 4).
Contra ar fi că nu vine cu sistem Windows preinstalat.

Concluzii

Modelul de față e unul care se prezintă foarte bine din toate punctele de vedere întrucât are hardware la zi, multiple porturi și comunicații și stocare rapidă.
În clipul alăturat se poate vedea mai bine cum arată acest model și că e vorba despre unul cu design identic cu cel al oricărui alt model din seria X541 sau X.

Te-ar mai putea interesa