Asus X541UJ-GO431T, laptop multimedia cu Windows 10 Home

Sunt destul de multe laptopuri cu Core i3 și placă video dedicată, iar Asus X541UJ-GO431T e una astfel de model, doar că nu toate vin cu Windows 10 licențiat. E foarte important să aveți software licențiat dacă vreți să folosiți un laptop în cadrul unei companii dar și acasă. Nu veți avea probleme cu drivere sau alte instalări, veți primi actualizări și poate chiar un upgrade la o versiune mai nouă. Bineînțeles, e recomandat și un antivirus bun pentru a proteja datele de pe acesta.

Arată ca restul modelelor din aceeași serie doar că vine cu Windows 10, motiv pentru care e puțin mai scump. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop le puteți găsi pe destul de multe laptopuri: procesor Core i3-6006U, memorie 4GB DDR4, hard disc 1TB și placă video GeForce 920M. Nu sunt cele mai noi componente hardware de pe piață, însă pentru anumiți utilizatori chiar nu e nevoie de mai mult. Când vă jucați jocuri, chiar contează procesorul pentru a nu suprasolicita laptopul dar depinde și de jocul ales (cerințele hardware).

Chiar dacă nu are unitate optică DVD, nici nu ar fi avut sens pentru ea e folosită de cele mai multe ori doar pentru instalarea sistemului de operare. Bineînțeles, se poate utiliza și un stick USB pentru a rula instalarea.

Păreri pro și contra

Îmi place cum arată, are cele mai utile dotări, greutatea e destul de redusă și performanțele sunt acceptabile. După o anumită perioadă, puteți pune 8GB RAM pe acesta și un SSD dacă vreți performanțe office mai bune. Dacă îl vreți pentru jocuri, aș recomanda o configurație diferită, dar și bugetul trebuie să fie diferit.

Asus X541UJ-GO431T poate fi o alegere puțin mai scumpă decât restul dar e bine să aveți licență pe software-ul instalat. Depinde și cât sunteți dispuși să cheltuiți pe un gadget, poate că vreți un laptop cu Core i5 și fără Windows 10 în același buget. Oricum, diferența de preț e destul de mare dacă discutăm de un procesor Core i5 deoarece acesta e bun pentru cei pasionați de jocuri și nu numai.

Te-ar mai putea interesa