Asus X541UJ-GO427, notebook cu i3-6006U și Linux

Pentru cei interesați de un laptop puternic recomand Asus X541UJ-GO427 întrucât vine cu procesorul i3-6006U care scoate 3183 puncte la benchmark. E un notebook numai bun pentru sarcini office și multimedia deoarece are procesor i3 și placă video cu memorie dedicată – GeForce 920M.

Modelul de față are un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din punct de vedere al specificațiilor și construcției. În imagine e prezentat un model argintiu, cel din articol fiind unul maroniu.


Avantaje

Vine cu procesor rapid model i3-6006u. Acest procesor e de două ori mai rapid decât un Pentium, având și cip grafic integrat tip Intel HD 520.
Memoria RAM e de 4 giga tip DDR4, dar sunt suportați până la maxim 12. Iar, capacitatea hardului e una de 500 de giga, fiind vorba despre un hard de 5400 rotații.
Greutatea e de 2kg întrucât nu are unitate optică. O unitate de tip DVD nu v-ar fi ajutat la nimic deoarece sistemul de operare se poate instala de pe un stick USB (laptopul are sistem Linux). Eu recomand să instalați Windows 10 64 bit.
Tastatura e una confortabilă și rezistentă, aspectul său fiind împrumutat de la laptopurile celora de la Apple.

Dezavantaje

Bateria nu e cea mai bună, fiind vorba despre una cu 3 celule care asigură o autonomie de 3-4 ore.
Rețelistica e una mai decentă, fiind vorba despre placă de rețea 10/100. Oricum nu se poate descărca la viteze Gigabit deoarece e nevoie de procesor i7 și SSD.

Concluzie

Dacă ești interesat de un laptop care să arate bine, să fie performant și să ofere o portabilitate ok atunci modelul X541UJ-GO427 ar fi recomandarea mea. Face parte din seria VivoBook, iar acest lucru e egal cu portabilitate și performanță ok. În comparație cu alte modele acesta are o autonomie de 3 ori mai bună, iar bateria rezistă la mai multe încărcări (de două ori mai multe cicluri de încărcare).
Din clipul de alături vă puteți face o părere aproximativă despre cum arată acest model și de capabilitățile sale în jocuri.

Lasă un comentariu