Asus X541UJ-GO427, notebook cu i3-6006U și Linux

Pentru cei interesați de un laptop puternic recomand Asus X541UJ-GO427 întrucât vine cu procesorul i3-6006U care scoate 3183 puncte la benchmark. E un notebook numai bun pentru sarcini office și multimedia deoarece are procesor i3 și placă video cu memorie dedicată – GeForce 920M.

Modelul de față are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din punct de vedere al specificațiilor și construcției. În imagine e prezentat un model argintiu, cel din articol fiind unul maroniu.

Asus VivoBook X541UJ DM015

Avantaje

Vine cu procesor rapid model i3-6006u. Acest procesor e de două ori mai rapid decât un Pentium, având și cip grafic integrat tip Intel HD 520.
Memoria RAM e de 4 giga tip DDR4, dar sunt suportați până la maxim 12. Iar, capacitatea hardului e una de 500 de giga, fiind vorba despre un hard de 5400 rotații.
Greutatea e de 2kg întrucât nu are unitate optică. O unitate de tip DVD nu v-ar fi ajutat la nimic deoarece sistemul de operare se poate instala de pe un stick USB (laptopul are sistem Linux). Eu recomand să instalați Windows 10 64 bit.
Tastatura e una confortabilă și rezistentă, aspectul său fiind împrumutat de la laptopurile celora de la Apple.

Dezavantaje

Bateria nu e cea mai bună, fiind vorba despre una cu 3 celule care asigură o autonomie de 3-4 ore.
Rețelistica e una mai decentă, fiind vorba despre placă de rețea 10/100. Oricum nu se poate descărca la viteze Gigabit deoarece e nevoie de procesor i7 și SSD.

Concluzie

Dacă ești interesat de un laptop care să arate bine, să fie performant și să ofere o portabilitate ok atunci modelul X541UJ-GO427 ar fi recomandarea mea. Face parte din seria VivoBook, iar acest lucru e egal cu portabilitate și performanță ok. În comparație cu alte modele acesta are o autonomie de 3 ori mai bună, iar bateria rezistă la mai multe încărcări (de două ori mai multe cicluri de încărcare).
Din clipul de alături vă puteți face o părere aproximativă despre cum arată acest model și de capabilitățile sale în jocuri.

Te-ar mai putea interesa