Asus X541UJ-GO424, laptop roșu cu Endless OS

Laptopul Asus X541UJ-GO424 e o variantă care poate fi folosită aproape pentru orice pentru că e performantă. Pot spune că un laptop din segmentul mijlociu datorită configurației, doar că sunt puține persoane care le place această culoare. Mie îmi place cele argintii deoarece arată cam ca și cele din aluminiu, dar na… nu sunt :). Tastatura e una destul de plăcută și toucpadul e generos (pentru cei ce doresc să-l folosească). Chiar dacă nu are nevoie de periferice, un mouse oferă un plus de precizie și veți putea interacționa mult mai ușor.

Bugetul trebuie să fie generos dacă e nevoie și de câteva periferice sau poate de niște accesorii. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are un procesor suficient de avansat și nu trebuie să facă parte din cea mai recentă generație. E vorba de un Intel Core i3 Skylake cu placă video proprie care nu e foarte performantă. Există și o placă video dedicată pentru momentele în care vreți să redați un film sau să jucați un film. E vorba de GeForce 920M care e prezente pe multe configurații și poate rula jocuri cu cerințe hardware mici spre medii. Laptopul de mai sus are componente hardware decente care pot fi folosite cam de orice categorie de utilizator.

Pentru un plus de performanță, se poate alege un SSD care nu e foarte des întâlnit pe laptopurile sub 2000 de lei. Acest mediu de stocare mărește performanțele, astfel că totul pornește mai rapid și viteza de copiere e mai mare.

Păreri pro și contra

Configurația sa permite rularea multor jocuri 3D dar nu le veți putea rula chiar pe toate la detalii maxime. Chiar dacă ecranul e HD, calitatea imaginii e satisfăcătoare și nu e nevoie de mai mult pentru că veți sta destul de aproape de el.

Asus X541UJ-GO424 arată destul de bine, dar puteți lua în calcul și o altă culoare. Sunt disponibile o mulțime de laptopuri cu componente similare, iar procesor Core i3 Skylake e destul de apreciat și nici nu costă foarte mult. Un laptop special conceput pentru jocuri are un procesor mai scump, construcție diferită (pentru o răcire eficientă) și suport pentru mai multă memorie RAM.

Te-ar mai putea interesa