Asus X541UJ-GO001, laptop de numai 2kg

Laptopul Asus X541UJ-GO001 arată foarte bine și oferă componente destul de performante în acel buget. Performanțele sunt date de procesorul Core i3 Skylake, memoria RAM DDR4 și placa video GeForce 920M. Aș putea spune că e un laptop multimedia, doar că nu puteți juca jocuri la detalii mari, ci mai degrabă medii. Procesorul e foarte important atunci când alegeți un laptop și nu are importanță pentru ce-l folosiți. E bine să alegeți cel puțin un Core i3, dar și Pentium e bun pentru cei care nu se joacă jocuri.

Chiar dacă cel din poza de jos e pe argintiu, dotările sunt aceleași, iar în clipul de la final se poate vedea un model pe maro. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația e una de tip office cu posibilitate de redare de conținut media datorită plăcilor video. Are o placă video Intel dar și una dedicată de la NVIDIA. Cea dedicată e recomandată pentru jocuri și filme, dar oricum, comutarea e automat prin intermediul tehnologiei Optimus. Ecranul său e unul standard adică are o imagine HD și o diagonală de 15 inci. Ecranul nu are unghiuri de vizibilitate prea largi, dar și așa nu cred că-l veți folosi de la distanță prea mare pentru a viziona filme.

Memoria RAM are o capacitate decentă deoarece e de tip DDR4 și are o frecvență generoasă. Poate că nu oferă cel mai mare hard disc de pe piață, dar și așa tot conținutul media e pe internet. Acesta e și ceva mai ușor de cât multe alte laptopuri din alte serii.

Păreri pro și contra

Finisajul maroniu e destul de elegant și scoate în evidență destul de bine tastatura și ecranul. Touchpadul e generos, dar eu vă recomand un mouse performant că doar are și placă video dedicată.

Asus X541UJ-GO001 poate înlocui orice laptop mai vechi datorită componentelor mai eficiente, dar care sunt și performante. Arată mai bine decât oricare altă seria X cu ecran de 15 inci și cred că va deveni una premium cu următoarele generații. Totuși sunt destul de multe sub-serii care sunt similare cu aceasta și care pot fi folosite tot pentru a rula programe, navigare și poate niște jocuri.

Te-ar mai putea interesa