Asus X541UA-GO1711, laptop cu touchpad suport gesturi multi-atingere

Laptopul Asus X541UA-GO1711 e unul dintre puținele soluții office cu Core i3 Kaby Lake oferite de acest brand deoarece majoritatea laptopurilor disponibile sunt multimedia, adică au o placă video dedicată. De cele mai multe ori nu e nevoie de acel plus de performanță pe partea de grafică deoarece conținutul video poate fi rula și cu ajutorul plăcii video onboard. Chiar dacă unii se gândesc la jocuri, e necesar și un procesor performant cum e Core i5 sau Core i7.

Laptopul acesta e construit pentru taskuri zilnice și chiar poate înlocui un desktop datorită prețului și conectivității. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Se mișcă excelent cu noul Core i3-7100U și nu cred că vă doriți ceva mai mult, că și așa aveți nevoie de un buget cam mare. Un astfel de procesor are nevoie de cel puțin 4GB RAM și nici nu cred că ar avea sens să instalați mai mult chiar dacă suportă cel mult 8GB. Veți putea folosi aplicații simultan, adică să faceți multitasking.

Spațiul de stocare e suficient de mare și dacă nu sunteți genul de persoană care stochează mult pe laptop, atunci ar trebui să luați în considerare un SSD ca un viitor upgrade. Acest laptop poate rula doar Windows 10 deoarece doar acel oferă driverele necesare și veți observa că se mișcă excelent. Nu are nevoie de unitate optică pentru a instala sistemul de operare, ci se poate utiliza chiar și o memorie USB 3.0 (viteză de transfer mai mare).

Păreri pro și contra

Laptopurile office au autonomie bună dacă vă rezumați la navigare web și aplicații, dar scade semnificativ când rulați conținut video (e solicitată mai mult placa video). Puteți folosi un mouse wireless fără adaptor deoarece are tehnologie bluetooth, astfel porturile USB rămân libere pentru alte periferice.

Asus X541UA-GO1711 e un laptop care merită încercat deoarece prețul e mic pentru ce oferă, iar de cele mai multe ori nu căutăm mai mult. O viteză de procesare decentă, multitasking, spațiu de stocare generos, porturi diversificate, tehnologii wireless și altele sunt motivele pentru care ați alege un așa gadget.

Te-ar mai putea interesa