Asus X541UA-GO1374, laptop cu Endless OS

Laptopul Asus X541UA-GO1374 poate fi folosit de oricine pentru că oferă dotări bune, performanțe decente și arată bine. Din numele său reiese că acesta e o variantă cu Endless OS. Acest sistem de operare e destul de simplu și nu cred că veți sta mult pe el deoarece funcționalitate pare destul de limitată. Mulți dintre voi preferați Windows 10 care oferă aplicații populare și un suport ceva mai bun pentru anumite formate. În final, îl doriți ca un înlocuitor pentru actualul PC și la care puteți conecta orice periferic.

Din poza de jos se vede că acesta e varianta maro, iar cele mai multe modele sunt pe acest finisaj (sunt și pe albastru, argintiu, roșu, alb). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul acesta dispune de un procesor destul de nou dar care e și eficient. E vorba de un Skylake Dual Core cu placă video integrată Intel. Puteți găsi într-un buget ceva mai mare variante cu placă video dedicată, dar nici acele nu sunt prea performante, eventual veți rula jocuri la detalii minime. Multe laptopuri au un ecran HD, dar se tinde tot mai mult spre ecran tot mai bune. Ideea e că trebuie să fie competitive pe piață, că doar există telefoane mai performante decât laptopuri.

Pe scurt, laptopul prezentat oferă un Core i3, 4GB RAM, hard de 500GB și placă video integrată. Sunt și laptopuri cu procesoare mai avansate, dar nu cred că vreți să cheltuiți prea mult.

Păreri pro și contra

Asus X541UA-GO1374 se descurcă foarte bine când vine vorba de uz office, dar și multimedia. Bineînțeles, fără o placă video dedicată nu prea are sens să rulați jocuri 3D. În rest, conținutul video 720p poate fi vizionat la o claritate decentă dacă nu stați prea departe de ecran (unghiurile de vizibilitate sunt mai mici decât la monitoare).

Din prezentarea de jos se poate vedea un alt model care arată la fel ca cel de sus. Chiar dacă două laptopuri au aceleași configurații, numele poate diferi deoarece culoarea e diferită sau sistemul de operare poate fi altul. Un minus ar fi lipsa unei plăci video Gigabit, dacă vreți să descărcați filme sau alt tip de conținut.

Te-ar mai putea interesa