Asus X541UA-GO1265D, laptop albastru performant

Laptopul Asus X541UA-GO1265D e unul dintre cele mai recente lansări de la acest brand și face parte din segmentul office. Putea fi un model multimedia dacă ar fi avut o placă video dedicată, însă pentru gameri e nevoie de un buget mai mare pentru o altă configurație. Acest laptop poate fi folosit pentru aproape orice, mai puțin jocuri 3D. Oricine își dorește un procesor dintr-o generație cât mai nouă deoarece e mai performant și mai eficient. Putea fi mai scump dacă ar fi avut Windows 10 preinstalat, dar nu cu mult.

E disponibil pe o culoare foarte plăcută și nu orice brand o oferă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Intel Core i3-6006U e foarte popular deoarece e prezent pe multe laptopuri și nu doar de la acest brand. În acest buget sunt multe laptopuri similare, dar fiecare arată diferit sau oferă alte dotări care v-ar interesa (dacă e vorba de serii diferite sau modele de la alte branduri). Displayul său e similar cu cel al multor modele și e loc de mai bine dacă vă plac cele cu panou IPS sau imagine 1080p.

Toate laptopurile de pe piață peste 1500 lei oferă memorie DDR4, iar restul cu DDR3 sunt variante din generațiile precedente. Mai sunt și laptopurile convertibile care nu au nevoie de performanțe atât de mari, doar că nu pot concura cu cel de sus. Dacă nu vă place culoarea, optați pentru unul argintiu.

Păreri pro și contra

Arată foarte bine pentru un laptop atât de accesibil (datorită culorilor). Componentele sunt de ultimă generație și nu sunt prezente componente de gaming, ci strict pentru uz office. Greutatea sa e redusă datorită construcției mai compacte și se vede din lateral că e și subțire.

Laptopurile nu mai au nevoie de acea unitate DVD, deoarece oferă multe alte alternative de instalare a sistemului de operare și al aplicațiilor. Mă refer la faptul că puteți utiliza o unitate optică externă, un stick USB sau chiar un HDD. Asus X541UA-GO1265D are porturi de tip SUB 3.0 care sunt de 10 ori mai performante decât cel de tip 2.0.

Te-ar mai putea interesa