Asus X541UA-DM652, laptop cu SSD de 256GB

Noile generații de laptopuri accesibile oferă SSD și ecran FullHD, iar Asus X541UA-DM652 e un foarte bun exemplu. Bineînțeles, nu e foarte ieftin dar oricum merită apreciat faptul că și laptopuri tind să devină tot mai bune. Până anul acesta, SSD-urile erau prezente doar pe serii premium cum sunt ultrabookurile, laptopurile multimedia sau cele de gaming. Oricum, dacă un laptop nu are SSD și vă doriți o astfel de componentă, aceasta poate fi instalată ulterior prin înlocuire. Cred că o să vă placă finisajul pe maro deschis deoarece tastatura e mult mai vizibilă.

Laptopul de mai jos se mișcă excelent doar că mai e nevoie de Windows 10 care se instalează ulterior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele lansate anul acesta sunt mai compacte, adică sunt mai eficiente. Procesorul are tehnologie 14 nm ca și restul modelelor din seria Kaby Lake, iar cu Core i7 mi se pare o alegere inspirată deoarece e cel mai avansat. Sunt și variante pentru cei care le plac jocurile doar că acelea au un consum ai mare de energie (au terminația HQ). Consider că are suficientă memorie RAM și cu un SSD atât de performant, toate aplicațiilor vor porni aproape instant.

Detaliile sunt mult mai vizibile pe un ecran 1080p de dimensiuni generoase, doar că noi discutăm de un gadget portabil cu multe dotări și e destul de funcțional cu Windows 10. Multe laptopuri au ecran HD, dar consider că merită să faceți un efort și să-l alegeți pe acesta.

Păreri pro și contra

Acesta are o greutate destul de scăzută, dacă ar fi să-l comparăm cu laptopurile mai vechi și asta ține de construcție. Bineînțeles, bateria folosită e și ea destul de importantă, iar autonomia poate fi mare în modul economic.

Asus X541UA-DM652 poate înlocui un desktop deoarece are cele mai utile porturi și nu necesită periferice, însă eu aș alege un mouse pentru un plus de productivitate. Prezentarea de la final e valabilă pentru toate modele acestei serii dar există și serii similare. Culoarea nu are mare importanță, dar sunt și variante pe alte culori cu alte componente.

Te-ar mai putea interesa