Asus X541UA-DM1226, laptop office cu i7 și ecran FullHD

Laptopul Asus X541UA-DM1226 e unul foarte performant și mulți utilizatori și-ar dori o astfel de configurație pentru că nu se joacă jocuri. Procesoarele Core i7 sunt cele mai bune indiferent de platformă, dar pe laptopuri nu e nevoie de un model cu consum foarte mare că doar vreți să-l folosiți din când în când cu baterie. Autonomia e mai mare dacă nu veți seta o luminozitate mare la ecran, nu folosiți tehnologii wireless și nu redați conținut media.

Arată ca oricare alt laptop din seria X541, doar că acesta are componente diferite de alte modele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu are cea mai nouă generație de procesor, nici nu e nevoie deoarece acesta are caracteristici tehnice foarte bune, performanțe suficient de mari și un consum mic de resurse. E un Intel Core i7-6500U care nu a fost conceput pentru gaming, ci doar pentru office sau redare media.

Puteți stoca multă informați pe un așa laptop datorită hard discului generos, însă unii utilizați preferă un SSD deoarece viteza de citire e mult superioară. Deci totul va porni instant, iar sistemul de operare în câteva secunde. Bineînțeles, eu nu aș lucra pe Linux sau Endless OS, ci mai degrabă pe Windows 10. laptopul devine mai accesibil fără Windows preinstalat deoarece licența nu e chiar ieftină. La capitolul dotări, laptop excelează dar e loc de mai bine și poate că v-ar fi plăcut o placă de rețea mai bună.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt foarte bune cu un procesor Core i7 Skylake și nu cred că poate întâmpina vreun obstacol, iar placa sa poate reda chiar și conținut media. Un laptop are nevoie de o placă video dedicată doar dacă vreți să vă jucați jocuri 3D. Nu se adresează oricui, iar bugetul trebuie să fie mare pentru acesta, dar pot fi și variante cu Core i5 și Core i3.

Asus X541UA-DM1226 e unul dintre multe laptopuri din seria X541 dar există și serii apropiate care nu trebuiesc neglijate. Seria X tinde spre una premium, dar mai sunt necesare câteva caracteristici speciale (carcasă din aluminiu).

Te-ar mai putea interesa