Asus X541UA-DM1223T, laptop office cu SSD mare

Laptopul Asus X541UA-DM1223T e un model office interesant și alternativă la cele cu Core i5 deoarece ambele costă la fel. Acesta se mișcă ceva mai bine decât cele cu hard disc deoarece viteza de citire e mult mai mare, deci laptopul și aplicațiilor vor porni în câteva secunde. Bineînțeles, sunt mai multe tipuri de SSD dar nu e nevoie de unul scump că doar nu e vorba de un laptop de gaming. Chiar dacă nu e un ultraportabil, e ceva mai ușor decât un laptop din generațiile precedente – 2kg.

Sunt multe laptopuri mai accesibile decât acesta pentru că nu vin Windows 10, dar acesta tot trebuie instalat ulterior împreună cu driverele necesare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt destul de avansate și chiar nu e nevoie de o placă video dedicată deoarece nu veți juca jocuri. Un laptop de gaming are un procesor mai scump și de tip HQ, adică e pentru sarcini grele. Nu e nevoie de o placă video cu memorie dedicată deoarece și cea integrată se descurcă bine – Intel 620.

Toate laptopurile performante vin cu memorie DDR4, doar cele convertibile accesibile sau cu Celeron au DDR3L. Sincer, nu e nevoie de mai mult pentru că și așa nu cred că le veți solicita prea mult configurația. Ulterior mai trebuiesc instalate și alte aplicații, cum ar fi pachetul: Microsoft Office, un antivirus, un alt browser etc. Deci mai necesită mic de efort până să-l utilizați.

Păreri pro și contra

Sunt destul de multe laptopuri ca acesta doar că la interior sunt diferențe, adică componentele pot fi diferite. Multor utilizator le e de ajuns un Core i3 din cea mai nouă generație de procesoare pentru că e performant și consumă puțin. Pe acesta puteți viziona conținut media deoarece are o configurație bună și un ecran foarte bun (FHD).

Asus X541UA-DM1223T e un laptop care se adresează unei anumite categorii de utilizatori și nu oricine are nevoie de sistem de operare preinstalat. Acesta poate fi instalat ulterior cu un stick USB 3.0 și va dura destul de puțin.

Te-ar mai putea interesa