Asus X541UA-DM1222T, laptop cu Core i3 Kaby Lake

Laptopul Asus X541UA-DM1222T e puțin mai scump deoarece prezint[ ni;te caracteristici speciale interesante: SSD, ecran FullHD și Windows 10 preinstalat. Un laptop fără acestea poate costă chiar și sub 2000 de lei, dar există o diferență de performanță și eficiență între Intel Kaby Lake și Intel Skylake. De aceea și prețul e puțin mai mare la variantele cu componente mai noi. Acesta se adresează celor care nu vor să încerce jocuri sau aplicații profesionale, deoarece nu are acea placă video dedicată.

Un SSD mărește destul de mult performanțele laptopului, mai totul pornește instant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația unui astfel de laptop e una office datorită unor componente, dar și pentru că lipsesc unele. Are același ecran de 15.6 inci doar că imaginea e ceva mai detaliată – 1920 cu 1080 pixeli. Majoritatea laptopurilor de pe piață au un ecran de 15 inci și rezoluția tinde să fie tot mai mare. Totuși, un ecran 4K atât de mic nu ar avea sens deoarece ar diminua semnificativ autonomia laptopului.

Nu are nevoie de nici un upgrade hardware, dar alte tipuri de laptopuri pot fi upgradate cu mai multă memorie RAM sau cu un SSD. Acest laptop se mișcă foarte bine și chiar nu aș recomanda alt sistem de operare, poate doar o versiune mai nouă, când va fi una.

Păreri pro și contra

Laptopul de mai sus are USB 3.1 de tip C care reprezintă cea mai nou versiune și oferă câteva avantaje față de generațiile precedente. Nu aș recomanda un laptop de gaming dacă stați doar pe internet, folosiți aplicații office și din când în când vreți să vizionați un film pe el. Și așa sunt destul de multe dotări care nu le veți folosi dar poate că pe viitoarele generații vom vedea și laptopuri cu dotări mai puține, iar designul va fi mai slim.

Asus X541UA-DM1222T e doar o recomandare dar voi puteți opta pentru versiunile clasice cu imagine HD și hard disc. Totuși, claritatea nu va fi atât de bună la acele modele și sistemul de operare nu se va mișca chiar atât de bine.

Te-ar mai putea interesa