Asus X541UA-DM1222, laptop FullHD cu SSD

Laptopul Asus X541UA-DM1222 e cea mai accesibilă variantă cu ecran FullHD și SSD, dar nu aș alege unul cu Intel Pentium sau Celeron datorită performanțelor. Merită să faceți o astfel de alegere că doar nu veți folosi acest laptop pentru o perioadă scurtă, deci laptopul trebuie văzut ca o investiție pe termen lung. Pe acesta se pot viziona conținut de calitate datorită rezoluției mari, dar puteți folosi și aplicații de editare sau proiectare (nu mai trebuie să măriți imaginea de fiecare dată). Majoritatea dotărilor sunt aceleași indiferent de alegere, dar pot fi chiar mai bune la variantele mai scumpe (cum e cel de jos).

Alternativele sunt destul de multe deoarece această serie e una populară și e prezentă de mult timp pe piață. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile office sunt de ajuns dacă vreți doar să navigați pe web, să trimiteți mailuri sau să folosiți programe din pachetul Office. Bineînțeles, laptopul e un bun media player deoarece are conectivitate superioară, software decent (Windows 10), e portabil. Se poate conecta un televizor la acesta dacă aveți un HDMI, însă doar dacă vreți o imagine mai mare pentru a viziona conținut video.

Procesorul Intel Core i3-7100U e unul destul de popular deoarece e prezent pe majoritatea laptopurilor de pe piață și nu e foarte scump. Mult mai perforamnt e un Core i5 sau un Core i7 din generația nouă – Refresh. Poate fi folosit ca un desktop deoarece se poate conecta orice la el, cu sau fără fir.

Păreri pro și contra

Face parte din cea mai recentă generație, motiv pentru care are cele mai noi componente dar și dotări pe măsură. Portul USB C e o noutate pentru această serie și poate fi folosit pentru conectarea unor periferice. Îmi place cum arată și e destul de portabil pentru un laptop de 15 inci – numai 2 kg.

Asus X541UA-DM1222 poate fi folosit ca un model multimedia dacă vă plac filmele și muzica, doar că nu e conceput pentru cei pasionați de jocuri. Cu alte cuvinte, doar un laptop de peste 3000 de lei ar putea oferit componente corespunzătoare (cu procesor Kaby Lake R și placă video dedicată).

Te-ar mai putea interesa