Asus X541NA-GO508, laptop cu Intel Celeron N3350

Laptopul Asus X541NA-GO508 e o variantă maro care o puteți folosi chiar voi pentru navigare web, aplicații, redare de conținut media și altele. Nu l-aș recomanda celor care vor un gadget portabil pentru taskuri grele (aplicații de editare sau jocuri), însă se mișcă decent în general. Poate ține locul vechiului PC dacă vă rezumați la taskuri zilnice și veți rămâne surprinși de performanțele sale. Dacă bugetul vă permite, ați putea lua o variantă cu Core i3 sau cu procesor Quad Core (performanțele sunt îmbunătățite).

Pe aces avem unul dintre cele mai populare procesoare de pe piață pentru că e cel mai ieftin – Intel Celeron N3350. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul N3350 face parte din familia Apollo Lake care e populară doar pe laptopuri accesibile, iar restul vin cu Kaby Lake-uri. Noile procesoare au un consum mai redus de resurse deoarece s-a folosit o tehnologie de fabricație pe 14 nm. Bateriile sunt ceva mai mici deoarece hardware-ul e tot mai eficient și poate că nici nu vă veți folosi prea mult de bateria sa (îl țineți mai tot timpul pe birou în priză).

Laptopurile permit conectarea unui monitor sau televizor că doar are ieșire HDMI, dar nu și un cablu inclus. Filmele se văd destul de bine de la o distanță mică pentru că unghiurile de vizionare nu sunt prea mari, dar poate că țineți la confidențialitate.

Păreri pro și contra

Noua serie de laptopuri office e ceva mai portabilă pentru e folosită o construcție diferită și nu mai vine cu unitate DVD. Sunt alte modele care o oferă dar chiar nu-i văd sensul, Windows 10 poate fi pus și cu un stick USB. Din nume reiese că are Endless OS care poate fi șters dacă puneți un sistem de operare pe stick. Copierea datelor durează destul de puțin dacă folosi un stick USB 3.0.

E și normal să aibă o placă de rețea mai accesibilă, pentru că o viteză prea mare la internet poate să reducă mult performanțele PC-ului. Oricum, Asus X541NA-GO508 are o viteză decentă pe wireless și depinde de semnal și tipul routerului wireless.

Te-ar mai putea interesa