Asus X541NA-GO170, laptop ieftin cu SSD

Laptopul Asus X541NA-GO170 e unul dintre modelele office care-mi plac deoarece oferă o configurație interesantă. Prefer laptopurile cu SSD decât cele cu hard disc pentru că sunt mai performante. Veți observa că sistemul de operare și aplicațiile pornesc mult mai rapid, pentru că viteza de citire e mult mai mare. Acesta arată ca oricare alt model din serie, diferențele majore sunt doar la interior (mă refer la hardware). Totuși, pot fi variante care au chiar și ecran FullHD sau Windows 10, dar sunt ceva mai scumpe.

Sunt numeroase laptopuri accesibile doar că nu toate oferă un mediu de stocare foarte bun – SSD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe acesta e prezent un procesor Dual Core din seria Apollo Lake care poate rula conținut HD și destul de multe aplicații. E vorba de N3350 care e un model eficient însă nu e cel mai performant. Dacă aveți un buget mai mare și vreți ceva mai multă performanță, un Pentium Quad Core ar trebui să fie luat în considerare.

Acest laptop stă decent la capitolul conectivitate, adică are suficiente porturi și tehnologii wireless. Nu are nevoie de mai multă memorie RAM și nici de DDR4. Majoritatea laptopurilor din această serie sunt pe maro dar pot fi numeroase variante pe argintiu, alb, roșu sau albastru. Bineînțeles, cele mai multe modele arată ca și cel de sus, dar componentele pot fi mult diferite dacă discutăm de un buget dublu.

Păreri pro și contra

E vorba de un laptop cu greutate de numai 2 kg, dar cred că se putea și mai bine. Unitatea DVD chiar nu e necesară cât timp are porturi USB 3.0 pentru a conecta un memorie flash. Având în vedere că are SSD, instalare sistemului de operare va dura foarte puțin că doar nu veți rămâne pe Endless OS.

Asus X541NA-GO170 e un laptop care poate fi folosit de oricine, dar nu poate fi folosit pentru orice. În acest preț nu puteți avea pretenții să puteți rula un joc 3D care a fost lansat, dar jocurile 2D nu vor fi o problemă dacă vreți să-l lăsați la copii.

Te-ar mai putea interesa