Asus X541NA-GO012, laptop cu procesor Quad Core

Unul dintre cele mai accesibile și performante laptopuri este Asus X541NA-GO012, iar dacă vreți o viteză de procesare mai bună, optați pentru cele cu Core i3 sau Core i5. Bineînțeles, un laptop performant nu are doar un procesor de ultimă generație, ci și restul componentelor sunt importante. Chiar dacă nu vi se pare foarte ieftin, nu merită să optați pentru un laptop cu Celeron deoarece e inferior și poate vreți să puneți Windows 10.

Orice software rulează mai bine pe laptop mai performant și, în general, prețul scoate în evidență performanțele laptopului, dar există excepții (laptopurile convertibile). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu are un procesor prea popular, adică nu e prezent pe multe laptopuri – Pentium N4200 Apollo Lake. Acesta e un Quad Core cu placă video integrată HD Graphics 505. Acesta e inferioară unei plăci video dedicate oricare ar fi ea (bineînțeles, discutăm de modele noi). Restul configurației pare a fi cea standard adică are o memorie RAM de 4GB și un hard disc de 500GB. Nu am ce să-i reproșez în acest buget deoarece laptopul e destul de accesibil și dotările sunt cele standard.

Ar trebui să luați în calcul un mouse wireless și o geantă dacă vreți să-l luați cu voi oriunde ați merge, că doar e un laptop portabil – numai 2 kg.

Păreri pro și contra

Modelele mai avansate pot oferi chiar și un ecran FullHD, doar că acelea pot costa chiar și dublu. Un ecran HD e satisfăcător dacă nu vizionați conținut mai detaliat, procesorul redă fără probleme filme sau seriale TV. Nu e nevoie de un laptop multimedia pentru a viziona conținut media, toate laptopurile au plăci video integrate cu suport HD.

Dacă nu vreți un laptop prea performant pentru că aveți un desktop, Asus X541NA-GO012 e cea mai bună alegere pe care o puteți face. Din clipul de la final se poate vedea că arată ca oricare alt X541, doar că acesta e pe maro. Culoarea nu are un rol prea important, deoarece componentele sale sunt principalul motiv pentru care ați alege un astfel de model.

Te-ar mai putea interesa