Asus X540UB-DM753, model cu i5-8250U şi GeForce MX110

Asus X540UB-DM753 este un laptop apărut recent pe piaţă care arată bine şi vine cu componente rapide aşa încât să poată fi considerat ca fiind un laptop de sarcini multimedia. Procesorul care echipează acest notebook e unul de generaţie nouă cu 4 nuclee – i5-8250U. În acest fel o să puteţi utiliza laptopul pentru sarcini precum jocurile (nu prea complexe), filme Full HD şi diverse editări.

Modelul de faţă are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop care se prezintă bine dpdv aspectiv şi funcţional. Din poza de alături se poate vedea că acest model e unul care arată precum restul modelelor din seria X540.


Păreri pro şi contra

Modelul X540UB-DM753 de la Asus e unul dotat cu procesor Kaby Lake R(efresh), iar din această cauză avem parte de un PC foarte puternic. Procesorul i5 8250U nu doar că e cu voltaj scăzut (consumă puţin din baterie), dar are şi performanţe similare unui i5/i7 de pe desktop.
Ecranul laptopului e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi strat anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte. Pentru ca lumina albastră să nu vă afecteze negativ acest laptop are şi Asus Eye care, adică o caracteristică cu rol de a filtra această lumină (întâlnim caracteristica şi la alte laptopuri de la acest producător).
Stă excelent la capitolul memorie întrucât vorbim despre un laptop care are 8GB memorie RAM şi hard de 1TB. Dacă aveţi nevoie de mai mulţi RAMi atunci puteţi adăuga până la 12GB.
Placa video dedicată care echipează acest model e un GeForce MX110 cu 2GB memorie dedicată. E utilizată atunci când e nevoie de procesare video, iar în rest se utilizează placa integrată.
E bun şi ca laptop business deoarece are unitate optică, acest lucru facilitând instalarea sistemului de operare sau a diverselor programe cu licenţă.
La partea de porturi are 3 USB-uri, HDMI şi altele. Conectarea le net se poate realiza cu sau fără fir deoarece are wireless ac precum şi adaptor LAN.

Un astfel de notebook PC excelează la capitolul performanţă şi portabilitate. Greutatea e una scăzută de 1,9kg, iar bateria ţine circa 3-4 ore. Performanţa e dată de memoria rapidă precum şi de procesorul quad core.

Te-ar mai putea interesa