Asus X540UB-DM722T, laptop office cu i3-7020U şi Windows 10

Asus X540UB-DM722T e un laptop apărut pe piaţă la început de an 2019, iar faţă de alte modele se evidenţiază prin procesor i3 Kaby Lake, prezenţa plăcii video GeForce MX110 şi a sistemului de operare Windows. Portabilitatea e ok din moment ce are o greutate redusă de 2kg (acest lucru se datorează miniaturizării componentelor şi faptului că nu are unitate optică).

Modelul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un notebook PC care pentru sarcini office care are performanţe ok pentru a putea fi utilizat şi pe post de laptop multimedia (procesor dual core, ecran FHD şi placă video cu memorie dedicată).


Păreri pro şi contra

Laptopul acesta model X540UB-DM722T de la Asus e unul cu procesor i3-7020u care are două nuclee. Acest procesor are şi cip grafic integrat de tipul Intel Hd, fiind ajutat în sarcini complexe de cipul Nvidia Mx110 (care are memorie video de 2GB).
Pe partea de ergonomie acest model vine cu tastatură chiclet, ecran anti-glare (aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa) şi cu un ecran care are o diagonală modică (15 inci).
Memoria RAM e una suficientă de 4GB, iar pentru stocare se foloseşte de un hard de 1TB. Se pot adăuga până la 12GB RAM, iar pentru a rula mai rapid se poate instala un SSD.
Placa video GeFore e una ok, în opinia mea. E una cu 2GB memorie video dedicată, iar din această cauyă laptopul poate rula filme Full Hd precum şi jocuri nu prea complexe.
La capitolul porturi şi conectivitate are 3 USB, HDMI, bluetooth şi wireless ac. Stă destul de bine şi din această cauyă pot fi conectate mai multe tipuri de dispozitive la el.

Verdict

Modelul de faţă e un progres considerabil faţă de modelele din anii anteriori. Progres pe partea de procesare cât şi portabilitate. Bateria ţine undeva la 4 ore (în funcţie de cum folosiţi laptopul), iar greutatea e de circa 2kg.
În opinia mea nu e nevoie de mai multă memorie RAM, iar pentru performanţe superioare se poate instala un SSD.

Lasă un comentariu