Asus X540UB-DM551T, laptop accesibil cu Windows 10

Asus X540UB-DM551T face parte din noua generație, motiv pentru care are un CPU din seria Intel Kaby Lake. Chiar restul componentelor sunt importante, dar să nu uităm nici de dotările disponibile. Ecranul său are o rezoluție mai mare chiar dacă diagonala e aceeași, astfel că aveți mai mulți pixeli și detaliile vor fi mai bine evidențiate. Totuși, laptopurile mai scumpe vin cu paneluri mai avansate, însă depinde și cum veți folosi laptopul.

Laptopul arată ca multe alte variante doar că acesta vine cu Windows 10 și e foarte ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul acestui laptop e unul de tip Core i3-7020U iar placa video integrată se descurcă în taskuri simple. Dacă aveți de gând să jucați jocuri, atunci aveți nevoie de un laptop mult mai scump. Sunt multe tipuri de display-uri pe piață, dar nu se văd diferențele atunci când stați aproape de el sau de la o distanță mică. Eu apreciez că tot mai multe laptopuri au un ecran 1080p, dar poate că obișnuiți să vizionați conținut video pe un televizor.

Placa video GeForce de pe acesta poate rula destul de multe titluri la detalii mici și rezoluție HD, însă jocul arată mult mai bine la o rezoluție mare. Setările pot fi setate în funcție de jocul ales pentru că cerințele hardware nu sunt aceleași, însă depinde și de optimizare.

Păreri pro și contra

Chiar dacă e puțin mai scump, veți avea Windows cu licență, astfel că puteți lucra imediat pe el, eventual mai instalați un antivirus bun. Arată foarte bine comparativ cu cele negre, iar la acesta e mai bine evidențiată tastatura și touchpadul e unul generos. Oricum mă gândesc că vreți să folosiți un mouse pentru că oferă un plus de productivitate. Sistemul audio e puțin mai puternic – 4W, astfel că sonorizare e mai clară și poate că nu veți mai folosi boxe.

Asus X540UB-DM551T are o greutate ceva mai mică decât alte laptopuri cu design similar, însă e loc de mai bine și puteau renunța la unitatea optică cât timp are porturi rapide.

Te-ar mai putea interesa