Asus X540UA, laptop cu ecran plăcut

Seria X540UA face parte dintr-o generație mai nouă și se vede că are procesor Kaby Lake. Performanțele cresc cu fiecare generație însă spre deosebire de restul acesta a rămas cu 2 nuclee. Nici nu cred că veți rula aplicații multi-core (editare și jocuri), deci veți fi mulțumiți de el. Poate că nu are cel mai rapid hard disc, însă îl puteți înlocui oricând cu altul ori cu un SSD dacă nu țineți să aveți mult spațiu de stocare.

E destul de compact și displayul NanoEdge nu a ajuns pe această serie și se poate observa că marginile nu sunt foarte subțiri. Ceva mai accesibil este varianta X540UA-GQ1385 cu Intel Pentium, iar dacă vă doriți SSD, sunt X540UA-DM2012 și X540UA-DM2084 (512GB). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

ASUS X540YA XX017D

Hardware-ul laptopurilor e mai important decât restul aspectelor pentru că vă doriți să fie performant și să facă față multor provocări. Procesorul e cea mai importantă componentă a oricărui gadget și e bine să fie cât mai performant. Core i3 și Core i5 sunt alegeri foarte bune pentru office, Core i7 se adresează celor care vor să încerce aplicații speciale.

E instalat doar Endless OS, astfel că voi trebuie să alegeți o versiune de Windows, iar eu recomand 10 pentru că oferă drivere compatibile cu hardware-ul nou. Poate că nu are acea mufă LAN, dar e inclus un adaptor pentru a vă conecta la internet cu fir. S-a cam renunțat la unitate optică pentru că ocupă mult spațiu și nu mi se pare utilă.

Păreri pro și contra

Ecranul oferă detalii destul de numeroase pentru că are o rezoluție mare și nu toate laptopurile ieftine vin echipate cu acesta. O construcție de 15.6 inci e perfectă pentru taskuri zilnice, nu aveți nevoie de o diagonală foarte mare. Sistemul de răcire e foarte bun la aceste laptopuri, astfel că performanțele se mențin. Nu se va încălzi foarte mult pentru că nu e conceput pentru gaming. Multitaskingul e satisfăcător pe astfel de laptopuri și nu e obligatoriu acel upgrade.

Asus X540UA-DM1151 a fost lansat alături de multe alte modele, dar mai sunt și serii similare care poate v-ar interesa dacă aveți un buget mai flexibil și vă gândiți să-l folosiți mai mulți ani.

Te-ar mai putea interesa